H νέα ταινία του Πάρι Κασιδόκωστα στις υποψηφιότητες για «Χρυσή Σφαίρα»

0

Η αμερικανίδα ηθοποιός Lily Tomlin είναι υποψήφια για την «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ, χάρη στη μοναδική ερμηνεία της στην ταινία «Grandma».

Πρόκειται για μια ταινία που έχει έντονο ελληνικό άρωμα, αφού οι παραγωγοί της είναι Έλληνες, οι κ.κ. Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσηςκαι Τέρι Ντούγκας, ιδιοκτήτες της «1821 Media».

Η ταινία «Grandma», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Paul Weitz, αφηγείται την ιστορία της Elle Reid, την οποία υποδύεται η Lily Tomlin.  Η Elle έχει μόλις χωρίσει από τη σύντροφό της όταν η εγγονή της Sage (Julia Garner ) εμφανίζεται απροσδόκητα ζητώντας της 600 δολάρια, τα οποία πρέπει να έχει μέχρι τη δύση του ηλίου. Όντας και η Elle οικονομικά στριμωγμένη, περνούν οι δυο τους ολόκληρη την ημέρα σε αναζήτηση δανείου, κάνοντας αιφνίδιες επισκέψεις σε παλιούς φίλους και έρωτες, αναμοχλεύοντας το παρελθόν και ανασύροντας μεγάλα μυστικά που είχαν μείνει κρυμμένα.

Στην ταινία «Grandma», που θα διεκδικήσει τη βράβευσή της στην ειδική τελετή που θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου στην Καλιφόρνια, παίζουν κι αλλά μεγάλα ονόματα όπως οι  Marcia Gay Harden,  Judy Greer, Laverne Cox και Sam Elliott.

H «1821 Media» είναι η εταιρεία παραγωγής και χρηματοδότησης κινηματογραφικών ταινιών, που δημιούργησαν οι  Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και Τέρι Ντούγκας το 2005 και επικεντρώνεται σε υψηλής ποιότητας κινηματογραφικές ταινίες, τηλεόραση, γραφιστικά μυθιστορήματα και παραγωγές για ψηφιακά μέσα.

Η εταιρεία έχει μπει δυναμικά στην κινηματογραφική βιομηχανία, παράγοντας χαρακτηριστικές ταινίες όπως το «Swing Vote» με πρωταγωνιστή τον Kevin Costner, το «The Box» με πρωταγωνίστρια την Cameron Diaz το, «The Invention of Lying»  με πρωταγωνιστές τον Ricky Gervais και την Jennifer Garner, και το western «Jane Got a Gun” με τους Natalie Portman, Joel Edgerton και Ewan McGregor το οποίο θα προβληθεί παγκοσμίως στις 29 Ιανουαρίου.

Share.

Comments are closed.