«Εν βρασμώ» και πάλι ο αγροτικός κόσμος

0

Πυρετώδεις είναι και πάλι οι διεργασίες στον κάμπο για αγροτικές κινητοποιήσεις. Από τη Θεσσαλία οι αγρότες στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της πολιτικής των περικοπών και της φορολόγησης. Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα από την «κόκκινη» Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) έγινε η προετοιμασία για τη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σε αυτή συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα και αποφασίστηκε να ξεκινήσει ενημέρωση των αγροτών στα χωριά της επαρχίας και από την Παρασκευή 15 Γενάρη να μαζευτούν στις πλατείες με τη μηχανή των τρακτέρ αναμμένη. Μετά σε συντονισμό με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες της Θεσσαλίας θα αποφασιστεί ο χρόνος, το τόπος και η μορφή της κινητοποίησης, με ορατή πλέον την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Τσαριτσάνη με συμμετοχή των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων Ελασσόνας, στην οποία αναδείχτηκαν τα προβλήματα με την κατανομή των εξισωτικών αποζημιώσεων για το 2015 στους κτηνοτρόφους και έγινε αναφορά στα πρώτα κατασχετήρια που έλαβαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι, λόγω οφειλών.

Οι «κόκκινοι» και οι …άλλοι

Παράλληλα, αλλά ξεχωριστά από τους «κόκκινους» αγροσυνδικαλιστές του κάμπου, ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ και όσοι συσπειρώνονται στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων. και Μελισσοκόμων.

Στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν μεγάλη πανελλήνια συνάντηση στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία θα δώσουν το παρών, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ο  Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Συντονιστική Αγώνα Κρήτης, αλιευτικοί φορείς κλπ. Στόχος τους είναι να συντονίσουν τις προσπάθειές τους όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων, οι οποίες αναμένεται να είναι δυναμικές.

Share.

Comments are closed.