Στη Βουλή το Ασφαλιστικό ως τις 15 Ιανουαρίου

0

Τον δρόμο για τη Βουλή θα πάρουν τα δύσκολα μέτρα που θα κρίνουν την επιβίωση της κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κατατεθεί στη Βουλή το νέο Ασφαλιστικό ως τις 15 Ιανουαρίου, για να ακολουθήσουν λίγο αργότερα το νομοσχέδιο για την φορολογία των αγροτών και το νομοσχέδιο για τις τελευταίες εκκρεμότητες στα «κόκκινα δάνεια».

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα προέκυψε από την σύσκεψη που είχε με στενούς συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση καταρτίζει τον «οδικό χάρτη» για το επόμενο δίμηνο, ο οποίος θα εξεταστεί από σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο. Κατά πληροφορίες, η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να οριστεί για μεθαύριο, Τετάρτη.

Όπως και να ‘χει, με βάση το χρονοδιάγραμμα που επιθυμεί ο πρωθυπουργός, το αργότερο ως τις 15 Ιανουαρίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το Ασφαλιστικό, ενώ ως τα τέλη του ίδιου μήνα οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα κληθούν να ψηφίσουν τις αλλαγές στην φορολογία των αγροτών. Ταυτόχρονα, θα διεξάγεται διαπραγμάτευση και για τα εναπομείναντα «κόκκινα δάνεια», ώστε και αυτό το μέτωπο να έχει κλείσει ως τις 15 Φεβρουαρίου.

Τούτων δοθέντων, κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν ότι η Βουλή το επόμενο διάστημα θα έχει… δουλειά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να κρίνουν αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει ως έχει ή όχι. Πάντως, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν και ελπίζουν ότι η κυβέρνηση θα βγει αλώβητη από τις μελλοντικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και πως δε θα υπάρξουν ρωγμές στην κυβερνητική συνοχή, αλλά και στην δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής.

Share.

Comments are closed.