Ψεύτικη βόμβα οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση την πτήση της Air France

0

Δεν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε την Κυριακή στις τουαλέτες αεροσκάφους της Air France, όπως είχαμε γράψει, το οποίο  εκτελούσε πτήση από τον Μαυρίκιο στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Μομπάσα της Κένυας. Το δέμα αποτελούνταν από χαρτόνι, χαρτιά και ένα χρονοδιακόπτη, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France. Έρευνα ανοίγει η γαλλική Εισαγγελία για το περιστατικό.

O διευθύνων σύμβουλος της Air France Φρεντερίκ Γκαζέ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους ήταν εσφαλμένος συναγερμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο μηχανισμός αυτός δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για το αεροσκάφος ούτε για τους επιβάτες του.

«Όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντίκειμενο δε μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτιού και ενός χρονοδιακόπτη» ανέφερε ο ίδιος.

Η Air France βρίσκεται σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με το περιστατικό, σύμφωνα με τον Φρεντερίκ Γκαζέ.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti οι αρχές του διεθνούς αεροδρόμιου της Κένυας απέσυραν τη λέξη «βόμβα» από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με το περιστατικό με το αεροσκάφος της Air France.

Share.

Comments are closed.