Αχμέτ Νταβούτογλου: Δεν παίρνουμε σοβαρά τις δηλώσεις του Πούτιν που αναπολεί τις ημέρες του στην KGB –

0

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε σκληρό τόνο στις τελευταίες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μάλλον αναπολεί τις ημέρες του στην KGB. Αλλά η KGB έχει χαθεί εδώ και καιρό. Η εποχή της σοβιετικής προπαγάνδας είναι παρελθόν. Με κάθε δήλωση που κάνει, ο κόσμος γελάει σαρκαστικά. Δεν μπορούμε να τον πάρουμε σοβαρά», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο.

«Οι δηλώσεις του Πούτιν δεν ταιριάζουν στη φύση του σύγχρονου κόσμου ή των ρωσοτουρκικών σχέσεων. Οπότε, αντί να απαντήσω στις δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο, απλά χαμογελάω. Το να πάρω σοβαρά τις δηλώσεις του θα ήταν προσβολή», πρόσθεσε ο Νταβούτογλου.

Στις τελευταίες δηλώσεις του, ο Πούτιν κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι «ισλαμοποιεί την Τουρκία» και ότι κάνει εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία. «Φαίνεται πως ο Πούτιν θυμήθηκε ότι η Τουρκία είναι μουσουλμανική χώρα», σχολίασε ο Νταβούτογλου. «Ηδη έχω πει ότι οι κατηγορίες του είναι προϊόν σοβιετικής προπαγάνδας. Οταν κοιτάζω τον Πούτιν, δεν βλέπω τη Ρωσία που ως χώρα ξεπέρασε τον Ψυχρό Πόλεμο και έγινε μία ώριμη δημοκρατία. Βλέπω μία παλιά σοβιετική λογική που μιλά», συμπλήρωσε.

Share.

Comments are closed.