Σταύρος Θεοδωράκης: Μας κυβερνούν άνθρωποι του φραπέ

0

«Το σημαντικό μείον αυτής της κυβέρνησης είναι ότι είναι άνθρωποι του φραπέ. Δηλαδή ότι μέχρι χθες έκαναν όνειρα και έφτιαχναν συνθήματα πίνοντας καφέδες και με αυτό ως όπλο νομίζουν ότι μπορούν σήμερα να κυβερνήσουν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όπως φαίνεται. Οδηγούν τη χώρα από λάθος σε λάθος» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ORT TV.

Ερωτηθείς για τις δύσκολες εξελίξεις τους επόμενους μήνες δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει τεράστια περιθώρια να πάει μπροστά και μπορούμε να το καταφέρουμε αρκεί να υπάρξει μια κυβέρνηση με ανθρώπους που σκέφτονται το σύνολο και δεν σκέφτονται τα κομματικά τους παιδιά».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο συνεργασίας με κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναφέροντας ότι «εμείς στο Ποτάμι είμαστε άνθρωποι της δουλειάς, της δημιουργίας. Δεν έχουμε προστάτες, δεν έχουμε σκοπό να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα άρα δεν μπορούμε να είμαστε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.Μπορούμε όμως να συνηγορίσουμε σε μια λύση εάν αυτό επιτάσσει το εθνικό καθήκον, αν η κυβέρνηση οδηγηθεί σε μια μεγάλη αναδόμηση με βάση την πλειοψηφία της Βουλής».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στους κυβερνώντες έκανε λόγο για ανθρώπους που «δεν έχουν δουλέψει ποτέ» και υπογράμμισε ότι η χώρα πέρασε από τα χέρια ανθρώπων που «είχαν βολευτεί μέσα από παλαιοκομματικές καταστάσεις –εννοώ τις προηγούμενες κυβερνήσεις- στους εντελώς ανίκανους, στους ανθρώπους που νομίζουν ότι με συνθήματα θα αλλάξουν τη ζωή μας. Και την αλλάζουν βέβαια προς το χειρότερο». Αναφέρθηκε μάλιστα «στο νέο καθεστώς που χτίζει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» το οποίο βασίζεται στη λογική του «να βολευτούν οι ΣΥΡΙΖΑΙοι, να βολευτούν οι ΑΝΕΛίτες, να βολευτούν όσοι προσκυνούν την κυβέρνηση και όλη η υπόλοιπη χώρα ας πάει στο χαμό».

Σε ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια μίλησε για την «ανυπαρξία μιας συγκεκριμένης πολιτικής» από την κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι ενιαίοι κανόνες. “Η κυβέρνηση σκοπεύει να πουλήσει τα κόκκινα δάνεια σε μικρές και μεγάλες ξένες εταιρίες που μέχρι χθες αποκαλούσε κοράκια και οι οποίες έρχονται «στην Ελλάδα για να πάρουν τα δάνεια και να τα εκμεταλλευτούν» επεσήμανε.

Ο επικεφαλής του κινήματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, Σταύρος Θεοδωράκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Share.

Comments are closed.