Μίλτος Kύρκος: Ελευθερία διακίνησης αλλά και έλεγχος των εξωτερικών συνόρων

0

Χώρος Σένγκεν σημαίνει ελευθερία διακίνησης αλλά και έλεγχος των εξωτερικών συνόρων, τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τη δέσμη μέτρων περί Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Θέτοντας μία σειρά ερωτημάτων για να περιγράψει την παρούσα κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα ο κ. Κύρκος ανέφερε: «Υπάρχει άραγε χώρα που θεωρεί ότι δεν υπάρχουν εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα; Ναι, η Ελλάδα, τους πρώτους έξι μήνες της νέας κυβέρνησης λόγω της ιδεοληψίας των υπουργών. 

»Υπάρχει άραγε χώρα που δεν έχει τη διοικητική ικανότητα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της; Ναι, όταν ο καινούργιος υπουργός κινητοποίησε το κράτος ανακάλυψε ότι οι υπηρεσίες δεν μπορούσαν, παρ’ όλη την αυτοθυσία των ανθρώπων μας, να φέρουν εις πέρας τις δεσμεύσεις. 

»Υπάρχει χώρα που δεν ξέρει εάν έχει τους πόρους να υλοποιήσει όσα η ίδια υπογράφει; Ναι, μόλις τον Νοέμβριο αποφασίσαμε να ζητήσουμε την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, για τα στοιχειώδη: σκηνές, κουβέρτες, τουαλέτες».

«Αυτά δεν πρέπει να τα ξαναζήσουμε, η Ελλάδα και όποια άλλη χώρα σε ίδια κατάσταση πρέπει να βοηθηθεί αποφασιστικά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το 2016 πρέπει να είναι ο χρόνος που θα υλοποιήσουμε το μόνιμο μηχανισμό μετεγκατάστασης».

Το 2016, θα είναι για τον κ. Κύρκο, ο χρόνος που θα έχουμε ολοκληρωμένη καταγραφή όλων όσων εισέρχονται στην Ένωση, πριν φτάσουν στο έδαφός μας, ενώ διαβιώνουν σε τρίτες χώρες, πριν εμπλακούν στα δίκτυα των διακινητών.

«Η πρόταση της Επιτροπής κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα βοηθήσει να μειώσουμε την απόσταση λόγων και έργων» κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Share.

Comments are closed.