Έδειραν άγρια στα Εξάρχεια τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου

0

Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» νοσηλεύεται ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από κουκουλοφόρους σε μαγαζί στα Εξάρχεια.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 22:00. Ο Βασίλης Οικονόμου έπινε ένα ποτό στο μπιστρό-μπαρ «Ζάχαρη και Αλάτι» επί της οδού Βαλτετσίου, χωρίς να συνοδεύεται από άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας.

Αιφνιδιαστικά, μπήκαν στο μαγαζί περί τα δέκα άτομα με κράνη και κουκούλες. Τον πλησίασαν και τον ρώτησαν: «Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου; Που ήσουν βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ και στη ΝΔ τώρα;» και ξεκίνησαν να τον ξυλοκοπούν.

Ο κ. Οικονόμου φέρει θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα και κάνει εξετάσεις στο νοσοκομείο. Το μαγαζί όπου δέχθηκε την επίθεση είναι δίπλα από το πολιτικό του γραφείο και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το «Γιάντες» όπου είχε δεχθεί πριν μερικούς μήνες επίθεση ο Γιάνης Βαρουφάκης.

O βουλευτής μάλιστα επιβεβαίωσε το επεισόδιο με τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη. Είπε ότι οι άγνωστοι, που προξένησαν ζημιές και στο μαγαζί, φεύγοντας του φώναξαν απειλητικά: «Άμα ξαναπατήσεις στα Εξάρχεια σε σκοτώσαμε».

Επικοινώνησε μαζί του ο Βούτσης

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βουλευτή της ΝΔ ενώ εκείνος βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, με τον κ. Οικονόμου να του δηλώνει ότι έχει χτυπηθεί πολύ. Ο κ. Βούτσης, εξέφρασε τη συμπαράσταση, τον αποτροπιασμό και την καταδίκη της βουλής για την ενέργεια εναντίον του.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner