Πέρασαν στην Fraport 14 περιφερειακά αεροδρόμια – Δείτε τι έλεγε ο Γ. Σταθάκης

0

Στην Fraport πέρασαν τελικά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μετά την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ της εταιρείας και του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ποσό που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στα 1,234 δισ. ευρώ, με την προκαταβολή να δίνεται μαζί με την ανάληψη λειτουργίας, η οποία προσδιορίζεται, σύμφωνα με πηγές της κοινοπραξίας, που ηγείται η Fraport, το φθινόπωρο του 2016.

Το παραπάνω σημαίνει πως κατά την φετινή τουριστική περίοδο δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία των αερολιμένων.

«Η εκτεταμένη τεχνογνωσία της Fraport θα ενισχύσει και τις 14 αεροπορικές πύλες εισόδου οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την Οικονομία της χώρας και ιδιαίτερα για τον σημαντικό διεθνή τουριστικό τομέα στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που η Ελληνική Κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) εμπιστεύτηκαν στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζου το έργο της ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικής θέσης αυτών των αεροδρομίων στις επόμενες δεκαετίες. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, τόσο το ΤΑΙΠΕΔ, όσο και την Ελληνική Κυβέρνηση για την επαγγελματική συνεργασία τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας –ορόσημο», δήλωσε ο Dr. Stefan Schulte, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG.

Γ. Σταθάκης στης Αυγή 14/12/2015: Θα σταματήσει η πώληση των αεροδρομίων

Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του παλιού υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Ωστόσο, ο κύκλος των έργων πρέπει να κλείσει και η χώρα έχει αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Η νέα κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών βάσει του εγχώριου και διεθνούς θεσμικού πλαισίου. Θα δώσουμε συνέχεια στους τηλεπικοινωνίες και τις συγκοινωνίες. Η Ελλάδα μπορεί να μετατρέπει σε κόμβο», σημείωσε ο υπουργός.

Share.

Comments are closed.