Δεκατιανό καθημερινά σε 11.000 μαθητές σχολείων της Αθήνας

0

Από φέτος, με πρωτοβουλία των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Eρευνας και Θρησκευμάτων, και σε συνεννόηση με τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων, άρχισε η χορήγηση δεκατιανού καθημερινά σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 δημοτικών σχολείων και συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων στο συγκρότημα της Αθήνας.

Το πρόγραμμα αυτό κατέστη δυνατό, διότι η εταιρία Γρηγόρης Μικρογεύματα, σε συνεργασία με τις εταιρίες Καραμολέγκος, Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Coca-Cola Τρία Έψιλον και Optima με το τυρί Adoro Gouda, ανέλαβε το κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και της διανομής του δεκατιανού.

Είναι μια συνέργεια που καταδεικνύει την εγρήγορση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν και τις δυνατότητες τέτοιων συμπράξεων.

Τα σχολεία που εντάχθηκαν, είναι σε γειτονιές της Αθήνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση και το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών τους.

Αυτό το πρόγραμμα είναι πρώτο βήμα για την εφαρμογή του σχεδίου των δύο Υπουργείων να υπάρξει εντός του 2016 σίτιση όλων των μαθητών του Δημοτικού εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας (φυσικά με «καταραμένους» χορηγούς).

Τώρα αναμένω όλους εκείνους, που στο παρελθόν μιλούσαν για την «είσοδο των χορηγών στα σχολεία» να πάρουν θέση και να μας πουν αν αποδέχονται αυτή τη δράση ή όχι.

Τώρα τι θα κάνουν;

Θα καταγγείλουν το γεγονός, όπως με πολύ μεγάλη ευκολία έκαναν στο παρελθόν ή θα το αφήσουν να περάσει απαρατήρητο, μιας και τώρα κυβερνά η «αριστερά και όχι οι προηγούμενοι που ήταν ξεπουλημένοι;

Για να δούμε ρε σύντροφοι, τι θα κάνετε τώρα; Όπως έχω πει και άλλες φορές… Αναμένω!

Παρατήρηση: Το σκίτσο είναι από ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας Με τίτλο «Πρόγραμμα δράσης ή «απόδρασης» από τα προβλήματα και τα αίτιά τους;» που βρίσκεται ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner