Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τους διακριθέντες μαθητές στις μαθηματικές Ολυμπιάδες και την ΕΜΕ

0

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο τους μαθητές μέλη των εθνικών ομάδων  της ΕΜΕ (Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας), που διακρίθηκαν στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, την 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και την 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Οι μαθητές που αποτελούν τις ομάδες είναι:

32η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα
Ντούνης Πέτρος Χρυσό Μετάλλιο
Μελάς Δημήτριος Χάλκινο Μετάλλιο
Μισιακός Παναγιώτης Χάλκινο Μετάλλιο
Χαχαμης Νεστορας Χάλκινο Μετάλλιο
Καρατζά Παναγιώτα Χάλκινο Μετάλλιο
Τσιντσιλίδας Δημήτριος Χάλκινο Μετάλλιο

19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων
Λώλας Δημήτριος Χρυσό  Μετάλλιο
Τσιάμης Ραφαήλ Χρυσό  Μετάλλιο
Μιχαλάκης Βάιος Ραφαήλ Χάλκινο Μετάλλιο
Τσαταλμπασίδης Ορέστης Χάλκινο Μετάλλιο
Προδρομίδης Κυπριανός Ιάσων Εύφημη Μνεία
Παπασωτηρίου Σωτήριος  

56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα
Ντούνης Πέτρος Αργυρό  Μετάλλιο
Μισιακός Παναγιώτης Χάλκινο Μετάλλιο
Χαχάμης Νέστορας Χάλκινο Μετάλλιο
Παναγιωτόπουλος Απόστολος Εύφημη Μνεία
Μελάς Δημήτριος Εύφημη Μνεία
Καρατζά Παναγιώτα  

Τους μαθητές συνόδευαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητής κ Νικόλαος Αλεξανδρής, ο Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Γενικός Γραμματέας  κ. Ιωάννης Τυρλής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια  στους μαθητές  τονίζοντας ότι δεν έχουν  να ζηλέψουν  τίποτα απολύτως από τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό. Και ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Εμείς οι Έλληνες έχουμε αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα: Είμαστε ένας Λαός, ο οποίος ιδίως στις δύσκολες στιγμές καταφέρνει πάρα πολλά πράγματα. Ξέρει να διακρίνεται. Η ψυχή του Έλληνα απέδειξε ιστορικά ότι μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία. Και μέσα από αυτές τις δυσκολίες πορευτήκαμε σε όλη μας την ιστορία. Αν υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο δείχνει την διαχρονικότητα της φυλής, το κυριότερο είναι αυτό: Η μεγάλη δύναμη της ψυχής στις δύσκολες ώρες. Σε εσάς, στις οικογένειές σας, που ξέρω ότι στερούνται για να κάνετε αυτό που κάνετε, εύχομαι ξανά καλή δύναμη για το μέλλον. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό το οποίο πετύχατε. Και θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό που είμαι σίγουρος πως θα πετύχετε στο μέλλον».

Στην δικιά του απάντηση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη τιμή που έκανε στη Ελληνική Μαθηματική εταιρεία και στους μαθητές, μίλησε για την ιστορία και τους στόχους της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, την πορεία των μαθηματικών διαγωνισμών μέσα στο χρόνο και τις επιδόσεις των ελλήνων μαθητών που εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στους διεθνείς διαγωνισμούς, επισημαίνοντας ότι πέρα από μαθηματικό μυαλό τα παιδιά αυτά διαθέτουν και ήθος και αποτελούν πρότυπα για τη νεολαία.

Share.

Comments are closed.