Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

0

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που προκηρύχθηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό, που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου

Η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 11

Στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν συνδικάτα, ανά μεσά τους η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώσεις συνταξιούχων και ΑμεΑ, καθώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ. 

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Τη δική τους συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας πραγματοποίησε στις 10 το ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση έδωσε το παρόν και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους για συναινέσεις για νέες ψεύτικες προσδοκίες με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού που οδηγεί σε χειραγώγηση των εργατικών λαϊκών κινημάτων για να περάσουν γρηγορότερα και ευκολότερα τα νέα βάρβαρα μέτρα. Η επιλογή για το λαό μας είναι αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα λαϊκή κυριαρχία παντού σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΚΕ και οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Τα καθιερωμένα επεισόδια

Γύρω στις 13:30 σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια από ομάδα αντιεξουσιαστών, που βρισκόταν στην ουρά της πορείας, και συνεχίστηκαν στο Σύνταγμα, με περιορισμένη ανταλλαγή με τα ΜΑΤ βομβών μολότοφ και κρότου λάμψης αντίστοιχα χωρίς να πάρουν περαιτέρω έκταση.

Τις επόμενες ημέρες η ΓΣΕΕ αναμένεται να αποφασίσει για νέα απεργιακή κινητοποίηση με αποκλειστικό θέμα το νέο ασφαλιστικό.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το Συλλαλητήριο

Ακολουθεί βίντεο από το Συλλαλητήριο

Share.

Comments are closed.