Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συντόνισε από Αθήνα τρομοκρατικές επιθέσεις

0

O Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οργανωτής της σφαγής στο Παρίσι, ήταν στην Αθήνα, τον περασμένο Ιανουάριο. Είχε δύο σπίτια σε Παγκράτι και Σεπόλια και συντόνιζε τις επιχειρούμενες επιθέσεις στο Βερβιέ του Βελγίου, ενδεχομένως και στη Γαλλία. Η πιστοποίηση έρχεται από το Ελληνικό… CSI, την  Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα στελέχη της οποίας ταχτοποίησαν ένα «ορφανό» γενετικό αποτύπωμα, που είχε εντοπιστεί και στα δύο διαμερίσματα, με αντίστοιχο που έστειλαν οι Γαλλικές αρχές, μετά την «εξουδετέρωση» του σε προάστιο του Παρισιού. 

Τα αποτελέσματα των ελληνικών εγκληματολογικών εργαστηρίων θα διαβιβαστούν στις αρχές της Γαλλίας και του Βελγίου που διεξάγουν έρευνες για τους πυρήνες τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Η παρουσία του Αμπααούντ στη χώρα μας ταυτοποιείται αρχικά από τους Βέλγους, οι οποίοι στις 2 Ιανουαρίου ενημερώνουν τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ερευνήσουν την παρουσία ενός «Ομάρ», το κινητό του οποίου φαίνεται να χρησιμοποιεί ο Αμπααούντ. Αν και είχε εκτιμηθεί πως έπρεπε να γίνει πρώτα επιχείρηση στην Αθήνα για τη σύλληψη του Αμπααούντ, οι Βέλγοι επιχείρησαν στο Βερβιέ εξουδετερώνοντας δύο τζιχαντιστές.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στις 17 Ιανουαρίου, έφθασαν στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης 9 στο Παγκράτι, από το οποίο προσήγαγαν τον 33χρονο Αλγερινό Ομάρ Νταμάς, ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο, και έναν Σύρο, ο οποίος στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν Γάλλος υπήκοος και σεσημασμένος «στρατολογητής» τζιχαντιστών, αλλά οι Βέλγοι είχαν πει αρχικά ότι δεν τους «ενδιέφερε», αφέθηκε ελεύθερος και εξαφανίστηκε.

Στις 19 Ιανουαρίου γίνεται αντίστοιχη έρευνα σε διαμέρισμα στα Σεπόλια. Αυτό φαίνεται να είχε «καθαριστεί», ωστόσο βρέθηκαν κάποια γαλλικά διπλώματα οδήγησης, και ένα γενετικό αποτύπωμα που ταυτοποιήθηκε με «ορφανό» από το διαμέρισμα στο Παγκράτι.

Αυτό το κοινό γενετικό αποτύπωμα στα δύο διαμερίσματα, ταυτοποιήθηκε με εκείνο του νεκρού τρομοκράτη, που έστειλαν οι Γάλλοι αστυνομικοί μετά την εξουδετέρωση του.

Share.

Comments are closed.