Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς

0

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι σώος μετά την επίθεση που δέχθηκε το θωρακισμένο αυτοκίνητό του, ανακοίνωσε το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Μία σφαίρα χτύπησε το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

Ο Ντεμιρτάς είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ ότι είδαν τη σφαίρα όταν βγήκαν από το αυτοκίνητο. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία πήρε το αυτοκίνητο αλλά ότι δεν βρέθηκε κάλυκας σφαίρας σ’ αυτό.

Ο θάνατος είναι εντολή του Θεού”, έγραψε ο Ντεμιρτάς στον λογαριασμό του στο Twitter έπειτα από την απόπειρα εναντίον του.

Ο Ντεμιρτάς οδήγησε το HDP στις εκλογές τον Ιούνιο με μεγάλη επιτυχία, καθώς το κόμμα του μπήκε πρώτη φορά στο κοινοβούλιο, αφαιρώντας την απόλυτη πλειοψηφία από το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK). Το ΑΚ ανέκτησε την πλειοψηφία του σε δεύτερο γύρο εκλογών αυτό το μήνα, αλλά το HDP έχει κρατήσει ποσοστό ψηλότερο από το αναγκαίο 10% για να παραμείνει στη βουλή.

Οι υποστηρικτές του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών έχουν υποστεί τρεις επιθέσεις τους τελευταίους μήνες. Σε μια από αυτές, που φέρεται ότι έγινε από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κόμματος, σκοτώθηκαν πάνω από 100 άτομα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα.

Διαβάστε περισσότερα  στο άρθρο της εφημερίδας milliyet με τίτλο «Demirtaş’a suikast iddiası» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.