Χάλι Μαύρο: Ούτε εκλογές δεν μπορούν να διοργανώσουν στη ΝΔ

0

Αναβλήθηκαν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, λόγω τεχνικών προβλημάτων, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των υποψηφίων με πρώτο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος νωρίτερα δήλωσε πως δεν θα αναγνωρίσει καμία εκλογή και εάν επιμείνουν οι τρεις υποψήφιοι ο ίδιος θα αποχωρήσει..

Το λογισμικό του συστήματος δεν λειτούργησε ποτέ. Η εταιρεία από την Τετάρτη είχε κάνει μία προσομοίωση, όμως σε αυτή δεν μπορούσαν να δουν την τεχνική αντοχή του συστήματος. Μάλιστα χθες, που επιχειρήθηκε τεχνικός έλεγχος, έγινε κατανοητό ότι το σύστημα δεν θα αντέξει, κάτι που επιβεβαιώθηκε, καθώς δεν λειτούργησε ποτέ. Παράλληλα, υπήρχε πρόβλημα στη μηχανογράφηση, π.χ. είχαν δοθεί ίδιοι κωδικοί σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η καταμέτρηση ψήφων. Και πέρα από όλα αυτά, χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

Δύο εναλλακτικές εξέτασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, είτε να αναβληθούν οι εκλογές, είτε η διαδικασία να προχωρήσει χειρόγραφα. Στις 10 τα μέλη της ΚΕΦΕ ψήφισαν για αυτές τις δύο προτάσεις. Τελικά, μετά από μια περιπετειώδη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αποφασίστηκε, γύρω στις 10:30 να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ
Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. 

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.” 
Γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητούν παραιτήσεις. Την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου αλλά και την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Realfm 97,8. Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της βουλής είπε ότι αυτός ο «τύπος» που λέγεται Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί γιατί ήδη είχε εκφράσει τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ. “Προστατεύστε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα” έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ στο Twitter και λίγο αργότερα επανήλθε: “Παραιτήσεις των υπευθύνων της ΚΕΦΕ τώρα. Το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν…”

Zητεί παραιτήσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης από το εκλογικό τμήμα Περιστερίου όπου βρέθηκε. Κάνοντας λόγο για φιάσκο, ζήτησε ουσιαστικά την παραίτηση των μελών της ΚΕΦΕ, αλλά και άλλων στελεχών της ΝΔ, που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση των εσωκομματικών εκλογών. «Το φιάσκο έχει υπευθύνους, πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν, αυτή η εικόνα δεν τιμά τη ΝΔ» επισήμανε.

«Η ΚΕΦΕ και το κόμμα είχαν αναλάβει την εκλογική διαδικασία, υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο» δήλωσε με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι ήδη από το Σάββατο το βράδυ είχε εκφράσει τις αγωνίες του για την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στην ΚΕΦΕ και είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί κανονικά. 

«Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανέγγιχτο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτρά» σημείωσε δε. 

Τζιτζικώστας: Να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης

Ο κ Τζιτζικώστας ζήτησε να παραιτηθεί ο κ. Μεϊμαράκης και το προεδρείο της ΚΕΦΕ.

«Λυπάμαι πολύ για τους Νεοδημοκράτες που στήθηκαν σήμερα στις ουρές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Τελικό Επιμύθιο

Η εξέλιξη αυτή συνιστά σοβαρό πλήγμα στο κύρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα σε μία περίοδο έντονης πολιτικής ρευστότητας και οικονομικών προκλήσεων. Παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα για έντονες εσωκομματικές εντάσεις που μπορεί να απειλήσουν ακόμη και την ίδια την ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζωντανεύοντας σενάρια διχασμού που, μέχρι σήμερα, συζητούνταν στο παρασκήνιο.

Μετά από όλα αυτά τι να περιμένει ο ελληνικός λαός από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν είναι ικανό να διοργανώσει ομαλά τις εσωκομματικές του εκλογές; Να περιμένουμε με τον ίδιο τρόπο να σώσουν και τη χώρα;

Άμοιρη πατρίδα απ’ τη μια μεριά οι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης και από την άλλη οι ανικανότητα της αντιπολίτευσης… Ποιο μέλλον να περιμένεις; Χειρότερα δεν γίνεται!!!

Share.

Comments are closed.