Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση ομώνυμου λευκώματος με θέμα «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ» (Φωτο)

0

Το Κέντρο Λόγου & Τέχνης «Διέξοδος» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων εγκαινίασε χθες Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 και Ασκληπιού) την έκθεση φωτογραφίας “Το Μεσολόγγι που έφυγε” και παράλληλα έκανε και την παρουσίαση ομώνυμου λευκώματος.

Πρόκειται για ένα πολυτελές λεύκωμα και μια έκθεση με 110 θέματα που τα αγκαλιάζουν 165 ασπρόμαυρες φωτογραφίες της εκατονταετίας 1870 – 1970.

Είναι ένα λεύκωμα και μια έκθεση που γίνονται καράβι για ένα ταξίδι πίσω στο χώρο και το χρόνο με επιβάτες όσους είναι ή αισθάνονται Μεσολογγίτες.

Ένα ταξίδι που προκαλεί στους παλαιούς ανάκληση – ανάσυρση της μνήμης και στους νέους μια φαντασιακή – ονειρική “βουτιά” σε όμορφα χρόνια που έφυγαν και που ποτέ δεν γνώρισαν.

Μέσα από την έκθεση «Το Μεσολόγγι που έφυγε» και το ομώνυμο λεύκωμα η Ιερή Πόλη του Χθες συστήνεται στην Ιερή Πόλη του Σήμερα.

Την παρουσίαση του λευκώματος, που έγινε στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης”, έκαναν οι κυρίες Ασπασία Χρυσογέλου, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Φήμια Πετροπούλου – Χαρώνη, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και οι κύριοι Γιώργος Γεωργόπουλος, πολιτικός μηχανικός και Σπύρος Βλαχόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Λένα Χολέβα.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά στην αίθουσα “Κωνσταντίνος Καβάφης” (1ος όροφος) με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.