Στο 1,40 ευρώ η τιμή του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

0

Από την 1η Ιανουαρίου του 2016 η τιμή του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς αυξάνεται σε 1,40 ευρώ από 1,20 που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε ε να παραμείνουν ίδιες οι τιμές για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Η ανατίμηση γίνεται λόγω της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23%.

Η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου από τα 0,60 λεπτά θα ανέλθει στα 0, 70 λεπτά του ευρώ. Τα εισιτήρια θα εξακολουθήσουν να έχουν ισχύ 70 λεπτά της ώρας, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών, σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν στα ισχύοντα επίπεδα.

Πάντως, όπως επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το ηλεκτρονικό εισιτήριο να εφαρμοστεί νωρίτερα, πιθανότατα να είναι έτοιμο για τα λεωφορεία σε επτά μήνες – γεγονός που θα επιτρέψει την εφαρμογή πιο ευέλικτου εισιτηρίου σε τιμές που θα καθορίζονται ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο κάθε επιβάτης. Αυτό συνεπάγεται μείωση για τις μικρές αποστάσεις και αύξηση για τις μεγάλες.

Απορία: Οι φίλοι του «Δεν Πληρώνω, Δεν Πληρώνω» πού είναι τώρα; Μήπως συγκυβερνούν και τα ξέχασαν όλα;

Share.

Comments are closed.