Δύο οι νεκροί και πολλές οι καταστροφές από το σεισμό της Λευκάδας

0

Ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί της Λευκάδας στις 9:10 το πρωί, όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, προκάλεσε τον θάνατο δύο γυναικών, ενώ οι καταστροφές είναι πολλές σε χωριά και δρόμους.

Μία 64χρονη γυναίκα, που έμενε στον Άγιο Πέτρο, έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στον τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.

Λίγο αργότερα, ο αντιπεριφερειάρχης της Λευκάδας Διονύσης Χαλικιάς επιβεβαίωσε και δεύτερη νεκρή στο χωριό Αθάνι, που καταπλακώθηκε μέσα στο σπίτι της. 

Επίσης στο Νοσοκομείο Λευκάδας έχουν διακομισθεί τραυματίες και σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση δύο τραυματιών από αυτούς κρίνεται σοβαρή

Τεράστιες ζημιές σε σπίτια στο χωριό Αθάνι

Τεράστιες ζημιές στο χωριό Αθάνι στη Λευκάδα που βρίσκεται στα νότια του νησιού, πάνω από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κάτοικος του νησιού στο Mega, από τον σεισμό κατέρρευσαν σπίτια και η εκκλησία, ενώ μαγαζιά υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Ο κάτοικος του χωριού έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα σπίτια που υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Share.

Comments are closed.