Γιάννης Πανούσης: Σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των – κατά Λένιν – χρήσιμων ηλιθίων

0

Μετά από την κατάθεση «φωτογραφικής» μηνυτήριας αναφοράς από τον Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Νίκο Τόσκα ο Γιάννης Πανούσης πέρασε στην αντεπίθεση.

Έτσι το νέο επεισόδιο της υπόθεσης που έχει προκαλέσει σάλο στο πολιτικό σκηνικό, από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού για απειλές για την ζωή του, «γράφτηκε» στην ανακοίνωση και μάλιστα σε πολύ σκληρό ύφος του κ. Πανούση, στην οποία πετά το γάντι την κυβέρνηση και προειδοποιεί ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει, είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό «να απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα», διαφορετικά θα χαθεί μαζί τους. Μάλιστα, καλεί τον πρωθυπουργό, μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση, να ελέγξει τον τρόπο που «κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πανούση:

«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον  Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει; τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα….» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”

ΥΓ2. Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι

Share.

Comments are closed.