Ποιους καίει ο Πανούσης με τα στοιχεία που έδωσε στον Άρειο Πάγο

0

Σοκ έχουν προκαλέσει το τελευταίο διήμερο οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες και για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του. 

«Παρέδωσα το σύνολο των στοιχείων που είχα στη διάθεσή μου. Τα κατέθεσα στην κυρία εισαγγελέα για να κάνει τη δική της αξιολόγηση. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Τα στοιχεία που κατέθεσα έχουν ονόματα. Είναι η ώρα  της δικαιοσύνης να στηρίξει τη δημοκρατία από την παρακράτος και τα καρκινώματα», δήλωσε ο κ. Πανούσης εξερχόμενος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Κατά πληροφορίες ο πρώην υπουργός κατέθεσε συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών και μη προσώπων αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προς επίρρωση των καταγγελιών του.

Ήδη από το Σάββατο το απόγευμα οπότε και κυκλοφόρησαν οι κυριακάτικες εφημερίδες έχει προκληθεί «σεισμός» με τις «βόμβες» που εκτόξευσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ νέες πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η επίσκεψη του κ. Πανούση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.  

Ο κ. Πανούσης θα βρεθεί στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στις 11, ενώ θα κληθεί για κατάθεση και από την εισαγγελία Διαφθοράς αφού υπάρχει ανοιχτή έρευνα σε εξέλιξη για διαφθορά στους κόλπους της Αστυνομίας. 

Χθες ο Γιάννης Πανούσης και μετά την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου να καταθέσει τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, ο ίδιος είπε στο Mega ότι θα παραδώσει το φάκελο που έχει ήδη δώσει στο συμβολαιογράφο και στην εισαγγελία του Αρείου, ενώ όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στην Καθημερινή και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, απάντησε πως «τούτο πλέον είναι αυτονόητο εφόσον προκλήθηκα» υπονοώντας έτσι ότι όλη η υπόθεση ήταν σε γνώση όχι μόνον της ΚΥΠ αλλά του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο αντί να αντιμετωπίσει πολιτικά το ζήτημα καταγγέλλοντας και αποπέμποντας από το ΣΥΡΙΖΑ ακραία στοιχεία, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, τον προκάλεσε πλέον ευθέως να παραδώσει στην Δικαιοσύνη τα ντοκουμέντα που προφανώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζε.

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι τρομοκράτες

Όπως γράφουν «Τα Νέα» και συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο κ. Πανούσης θα υποδείξει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με τους κρατουμένους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

«Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί», σχολιάζει ο κ. Πανούσης στην εφημερίδα αναφορικά με την «προτροπή» του Μεγάρου Μαξίμου να καταφύγει στην Δικαιοσύνη.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους ”σεντράρει”», προσέθεσε.

Μαξίμου: Να τις καταθέσει στη δικαιοσύνη

Στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως «οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη», ενώ σε νεώτερο σημείωμά του, μετά την πρώτη ανακοίνωση, υπογράμμιζε: «Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».

Έχει στοιχεία για πάνω από 3 πρόσωπα

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει στα «Νέα» πως τα στοιχεία που έχει δεν περιορίζονται σε 2-3 πρόσωπα.

«Βεβαίως, είναι και άλλοι που έχουν μια πλάγια, πιο χαλαρή σχέση. Έχω στοιχεία και για αυτούς», τονίζει.

Τρομερές καταγγελίες Πανούση

Όπως είπε στην εφημερίδα, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, τα οποία γνωρίζει και ο πρωθυπουργός από τα απόρρητα ενημερωτικά δελτία της ΕΥΠ, σημειώνουν πως βρέθηκε στο στόχαστρο των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης μετά την αδυναμία της κυβέρνησης «να υλοποιήσει τα υπεσχημένα από τους ”τρεις” τρομοκράτες κατά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και επαφές που είχαν μεταξύ τους. Αυτά τα υπεσχημένα θα συμπεριλαμβάνονταν, λέει ο κ. Πανούσης, στο νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου. Μιλώντας στην Καθημερινή γίνεται πιο συγκεκριμένος και υποστηρίζει ότι αφορμή για να βρεθεί στο στόχαστρο των εν λόγω προσώπων, υπήρξε η σθεναρή αντίσταση που έφερε στην αποφυλάκιση συγκεκριμένων ατόμων  που ανήκουν στον εξωκοινοβουλευτικό χώρο της Αριστεράς, τα οποία, ως φαίνεται, είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι θέμα χρόνου η «αποκατάσταση της αθωότητας» τους

«Όταν δεν τηρήθηκαν όσα είχαν υποσχεθεί για τον Ξηρό ας πούμε τα έριξαν όλα επάνω μου. Τους είπαν ότι εγώ είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα αυτές οι ομάδες με στοχοποίησαν. Υπάρχουν καταγραφές που είναι σε γνώση μου όπου ακούγονται να λένε ότι “θα τον σκοτώσουμε τον Πανούση», επισημαίνει μιλώντας στα Νέα. 

«Με απειλούσαν από τον Απρίλιο μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Πανούσης, ανέφερε ότι τα έγγραφα που θα καταθέσει αφορούν μια περίοδο που αρχίζει από τον προηγούμενο Απρίλιο και καταδεικνύουν «πέραν πάσης αμφιβολίας» ότι υπήρξε στόχος συγκεκριμένων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με ποινικούς κρατουμένους, ενώ φέρεται να υπάρχει και υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος (όχι υπουργός) το οποίο ήταν απολύτως αναμεμειγμένο στην καθ’ όλα πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στο ΒΗΜΑ FM αποκάλυψε ακόμη:

  • Ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης.
  • Δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη.
  • Την τελευταία απειλή  κατά της ζωής του που δέχτηκε ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός», όπως λέει χαρακτηριστικά.
Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner