Το Ποτάμι: Ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί κάτι τέτοιο

0

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε διαταγή με την οποία καλεί όσους στρατιωτικούς το επιθυμούν, να φέρουν ραμμένη στη στολή τους τη μορφή του Αγίου προστάτη του όπλου τους. Το Ποτάμι μίλησε για τακτικές που δεν είχε σκεφτεί ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών, με το υπουργείο να αναρωτιέται «αν έχουν Θεό»

Η διαταγή του υπουργείου

Όλα ξεκινούν με την διαταγή που εξέδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, προς τους στρατιωτικούς, σύμφωνα με την οποία, τους δίνεται η δυνατότητα να φέρουν στη στολή τους, εικόνα του προστάτη Αγίου του όπλου τους.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού

«Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στην στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (δηλαδή τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου.

Είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε «αριστερίζουσα» δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο «ποίμνιο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν.

Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή «σαπάκια», την αναπαλαίωση των οποίων η Κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματός της, ένας Άγιος ραμμένος στην στολή, ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση…»

Share.

Comments are closed.