Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τη δράση των διακινητών στα παράλια της Τουρκίας

0

Πολύς λόγο γίνεται εδώ και καιρό για τους διακινητές από τη μεριά της Τουρκία και το πώς θα γίνει να περιοριστεί αυτό. Φυσικά για το ρόλο τους μέχρι τώρα είχαμε πάρα πολύ λίγες φυτογραφίες. Συγκεκριμένα οι φωτογραφίες, από τα τουρκικά παράλια, πριν οι «βάρκες του θανάτου» ξεκινήσουν το ταξίδι τους, είναι μετρημένες στα δάχτυλα, μιας και οι Τούρκοι διακινητές δεν αφήνουν τους φωτορεπόρτερ να προσεγγίσουν την κερδοφόρα… επιχείρησή τους.

Αυτό το καθεστώς το έσπασε το ειδησεογραφικό τούρκικο site, Çeşme haber (Τα νέα του Τσεσμέ), που «ανέβασε» στη σελίδα του στο facebook περισσότερες από 500 φωτογραφίες, οι οποίες αποτυπώνουν τις προετοιμασίες και την αναχώρηση των προσφύγων και των μεταναστών με προορισμό την Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο καθημερινός τζίρος από τη διακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών ανέρχεται σε πολλά εκατ. ευρώ. Όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες, οι αναχωρήσει γίνονται και μέρα μεσημέρι, καθώς οι διακινητές δεν θέλουν να πάει ούτε λεπτό της ώρας χαμένο. Για τους εμπόρους των ψυχών αυτών, κάθε πρόσφυγας και κάθε μετανάστης που στοιβάζεται στις βάρκες τους σημαίνει από 1.000 έως 2.000 ευρώ στην τσέπη τους.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό του Çeşme haber

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner