Ποτάμι: Εμείς βρήκαμε τα ισοδύναμα για την εκπαίδευση

0

Με το σήριαλ για τα ισοδύναμα του 23% ΦΠΑ της εκπαίδευσης να συνεχίζεται, το Ποτάμι αναμένεται την Τρίτη να καταθέσει τροπολογία με την δική του πρόταση.

Επίσης το Ποτάμι θα καταθέσει και 2η τροπολογία επί του άρθρου 42 του σχεδίου νόμου για τη Συγκρότηση Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Αναλυτικά όπως αναφέρει το Ποτάμι:

«Το σίριαλ με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα και επειδή κάθε βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και από ένα ισοδύναμο «έτσι κουβέντα να γίνεται» και επειδή και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε στις προγραμματικές δηλώσεις από την αντιπολίτευση να του δώσει τη λύση.

Στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, το Ποτάμι πρόκειται να καταθέσει σχετική τροπολογία για επαναφορά της απαλλαγής της εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ, προτείνοντας μάλιστα μια δέσμη 3 εναλλακτικών μέτρων προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε. Τα απαιτούμενα ποσά μπορούν να προκύψουν από μια πολύ μικρή αύξηση στον ΕΦΚ στα καπνικά είδη, από ελαφρά περικοπή στην τακτική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, και από μια ελαφρά αύξηση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στα ακαθάριστα έσοδα των τυχερών παιγνίων.

Ταυτόχρονα το Ποτάμι πιστό στην άποψη του για πλήρη αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης προτίθεται να καταθέσει και μια 2η τροπολογία επί του άρθρου 42 του σχεδίου νόμου για τη Συγκρότηση Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κάτι που ασφαλώς δεν ήταν στα προαπαιτούμενα). Καθώς εδώ ο Υπουργός Παιδείας ως συνεχιστής της τακτικής των κ.κ. Μπαλτά-Κουράκη προωθεί τη μη αξιοκρατική επιλογή μελών των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ από τους διορισμένους περιφερειακούς διευθυντές, δηλαδή τους γνωστούς περιφερειακούς διευθυντές αγνώστων… λοιπών βιογραφικών που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε τον περασμένο Απρίλη με τον κανόνα 11-2».

Share.

Comments are closed.