Όχι άλλα δάκρυα για τους πρόσφυγες – Στοπ στις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα (φωτο)

0

«Τις μέρες αυτές, τα κύματα του Αιγαίου δεν ξεβράζουν μόνο άψυχα σώματα, άψυχα παιδικά κορμιά, ξεβράζουν τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή και απαντώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στην «Ώρα του πρωθυπουργού». Στον κ. Τσίπρα είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί τι ακριβώς έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση.

«Τις μέρες αυτές, τα κύματα του Αιγαίου δεν ξεβράζουν μόνο άψυχα σώματα, άψυχα παιδικά κορμιά, ξεβράζουν τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. «Αισθάνομαι ντροπή για την ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτό το δράμα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι αισθάνεται ντροπή και για τη συζήτηση που γίνεται σε επίπεδο κορυφής. Όπως τόνισε, είναι υποκριτικά τα δάκρυα που χύνονται σήμερα, γιατί δεν είναι μόνο τα νεκρά παιδιά που ξεβράζει το Αιγαίο, υπάρχουν τα ζωντανά παιδιά που στοιβάζονται στον δρόμο της προσφυγιάς. «Πρώτιστο καθήκον μας είναι να περιορίσουμε την ανθρωπιστική τραγωδία αυτή την ώρα», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι ως Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει προσφυγιά, γι’ αυτό αποτελεί πρώτιστο ανθρωπιστικό καθήκον να σωθούν αυτές οι ζωές και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην ξαναζήσουμε σκηνές σαν τις χθεσινές. «Για να υπηρετήσουμε αυτό το καθήκον, ανάγκη είναι να κρατήσουμε στάση που συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης που κινδυνεύει να τις χάσει και να απομονώνουμε ακραίες ρατσιστικές φωνές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

«Ακούστε, δεν απευθύνομαι σε εσάς! Απευθύνομαι στους Ευρωπαίους εταίρους, απευθύνομαι σε αυτούς που κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, ο ελληνικός λαός είναι ένας φτωχός, αλλά πλούσιος σε αξίες και ανθρωπιά! Δεν διεκδικούμε, λοιπόν, ούτε ένα ευρώ! Ούτε ένα ευρώ για να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν στην αυλή μας. Όποιος από εμάς εδώ είχε ανθρώπους που πέθαιναν στην αυλή του, θα διεκδικούσε να τους δώσει ένα πιάτο φαί και να τους σώσει» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα διδάσκει ανθρωπιά, διδάσκει στους Ευρωπαίους εταίρους ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης. Είναι το πρόσωπο που δείχνει η Μυτιλήνη! Και όχι το πρόσωπο εκείνο στα σύνορα της Ουγγαρίας, όπου κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές σε πρόσφυγες που κουβαλάνε μωρά παιδιά, προκειμένου να τους φωτογραφίσουνε!», επεσήμανε.

Πολύ καλά όλα αυτά για μια άριστη έκθεση ιδεών, που θα σου άνοιγε το δρόμο για μια πανεπιστημιακή σχολή. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική

Κανένας, μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει για την «ταμπακέρα», δηλαδή για τις αιτίες που δημιουργούν αυτές τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Φίλτατε κ. Πρωθυπουργέ Αλέξη, αν δεν ξεκινήσει μια παγκόσμια σταυροφορία ώστε να σταματήσει το κακό που αφήσαμε να εκτυλιχθεί σε κείνο τον τόπο, να είσαι βέβαιος ότι το πρόβλημα δεν λύνεται.

Πώς να μην φύγουν αυτοί οι δυστυχείς άνθρωποι ότι δεν υπάρχει τίποτα για αυτούς στον τόπο τους; Γιατί να μείνουν εκεί;

Πολλές φορές βάζω το φτωχό μου μυαλό να σκεφτεί και να ονειρευτεί. Να ονειρευτεί ότι «ως δια μαγείας» όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι, που φεύγουν κατά χιλιάδες από τον τόπο τους, κάπου έχουν μπορέσει να ψιλοταχτοποιηθούν, τότε λοιπόν θα είμαστε ευτυχείς; Λύνεται το αυτό το τεράστιο πρόβλημα;

Κι επειδή λένε ότι «μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις» αποφάσισα να «ανεβάσω» 180 φωτογραφίες που βρήκα στο διαδίκτυο, άρα «εκατόν ογδόντα χιλιάδες λέξεις»,  για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της τραγωδίας και της καταστρο0φής που συντελείται σε εκείνο το σημείο της γης και κανείς, μα κανείς, δε νοιάζεται!

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner