ΠΑΣΟΚ: Ως εδώ τα ψέματα και η εξαπάτηση

0

«Φτάνει πια. Ως εδώ τα ψέματα και η εξαπάτηση», είναι το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, κορυφώνοντας την αντιπολιτευτική του στάση, σε μία φάση πουφαίνεται να πηγαίνει προς τα πίσω η εκταμίευση της δόσης των δύο δις ευρώ.

«Η Κυβερνητική ανικανότητα και οι παλινωδίες, δημιουργούν νέα αδιέξοδα για την χώρα. Μετά την αρνητική εξέλιξη στην Σύνοδο Κορυφής για τους πρόσφυγες, έρχεται και η σοβαρή καθυστέρηση στην αξιολόγηση του Προγράμματος (που οι ίδιοι υπέγραψαν) και στην εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι χάνει χρόνο, πόρους και δυνατότητες,καθώς και ότι καθυστερεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την Ανάπτυξη, και αδυνατεί να πάρει θετικές πρωτοβουλίες για επενδύσεις.

«Κυριαρχεί η διγλωσσία, το “αλαλούμ”, ο εμπαιγμός των πολιτών», λένε, εγκαλώντας το Μέγαρο Μαξίμου πως αντί να οργανώσει σοβαρά και υπεύθυνα τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, συζητά το πώς θα «κερδίσει» χρόνο, αναβάλλοντας την καταβολή των υποχρεώσεων του κράτους.

Παρατηρώντας δε τον πρωθυπουργό να δείχνει για δεύτερη φορά να επιδιώκει μια «άνωθεν» πολιτική λύση, με άγνωστες προϋποθέσεις και όρους, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μία κοινωνία και έναν λαό που την ίδια ώρα αγωνιούν και δεν μπορεί να βρίσκονται σε «διαρκή ομηρία», όπως λένε, θυμίζοντας ότι :

  • Οι 650.000 δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ ακόμη περιμένουν. Τώρα το Υπουργείο επαναλαμβάνει το «από Δευτέρα».
  • Οι δανειολήπτες ανησυχούν για τον κίνδυνο πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
  • Οι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που πλήττονται από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, και οι χιλιάδες ηλικιωμένοι που υφίστανται την αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία, υφίστανται εμπαιγμό από τους αρμόδιους Υπουργούς.
  • Στο Ασφαλιστικό ο Υπουργός Εργασίας κάθε ημέρα ανακοινώνει και βαρύτερες ρυθμίσεις, με τελευταία αυτή των αυξήσεων στις εισφορές που αναμένεται να οδηγήσει σε πλήρη ασφυξία – μετά capital controls- τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Θέτοντας την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, στο ΠΑΣΟΚ την καλούν να διαπραγματευτεί σοβαρά και με εναλλακτικές προτάσεις με τους εταίρους για όλα τα μείζονα ζητήματα, να αποφύγει νέα υφεσιακά μέτρα και επώδυνες παρεμβάσεις για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και να επιταχύνει την διαδικασία αξιολόγησης του Προγράμματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους.

Παρεμβαίνοντας μάλιστα στις εξελίξεις, το ΠΑΣΟΚ ζητά:

  • Να δοθούν τώρα, άμεσα τα οικογενειακά επιδόματα στους 650.000 δικαιούχους του ΟΓΑ. Χωρίς άλλη καθυστέρηση.
  • Να μην κάνει ούτε βήμα πίσω η Κυβέρνηση από τις ρυθμίσεις προστασίας,που φέρουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ (Νόμος Κατσέλη), για την προστασία της Α’κατοικίας των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών.
  • Να ακυρώσει την επιβολή ΦΠΑ στην Εκπαίδευση και την αύξησή του στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, δεσμευόμενη μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη ότι θα στηρίξει στη Βουλή τη νομοθετική ακύρωση αυτού του μέτρου που πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
  • Να καταθέσει επιτέλους ο Υπουργός Εργασίας τις προτάσεις του για το μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος διάλογος που θα εγγυηθεί ένα σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και με αξιοπρεπείς συντάξεις.
Share.

Comments are closed.