Categories: Πολιτική

Ο δήμος Αίγινας έσβησε χρέος του Φλαμπουράρη

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» και συγκεκριμένα του Γιώργου Παπαχρήστου για τον Αλέκο Φλαμπουράρη και το χρέος που είχε στον δήμο Αίγινας αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, χωρίς να έχουν κοπάσει αυτές για το πόθεν έσχες.

Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του, ο Δήμος Αίγινας έκανε… γενναία έκπτωση σε χρέος του υπουργού Επικρατείας και του χάρισε το 60%.

Ο κ.Φλαμπουράρης είχε από το 2010 χρέος 6.659,47 ευρώ στο δήμο Αίγινας από κατανάλωση νερού. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό με απόφαση (σελίδα 18 με α/α 32) στη Διαύγεια, ο δήμος αποφάσισε να του «χαρίσει» σχεδόν 4.000 ευρώ, αφού ζήτησε από τον υπουργό να πληρώσει μόλις 2.618,76 ευρώ και μάλιστα σε 18 δόσεις!

Υπενθυμίζεται πως την ίδια ώρα ο κ.Φλαμπουράρης ελέγχεται για τη δήλωση πόθεν έσχες του, καθώς δεν είχε δηλώσει τη μεταβίβαση μετοχών αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ η οποία έγινε τον περασμένο Απρίλιο.

Τι απαντά ο Δήμαρχος Αίγινας για το χρέος Φλαμπουράρη

«Το αίτημα του κ. Φλαμπουράρη για μείωση των κυβικών που έχουν καταγραφεί από το υδρόμετρό του και διόρθωση των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί, αφορά την περίπτωση διαρροής ή οποία διαπιστώθηκε από Τεχνικό συνεργείο του Δήμου μας μετά από ειδοποίηση που είχε από περιοίκους. Το συνεργείο αφού διαπίστωσε την διαρροή προέβη σε προσωρινή διακοπή της υδροδότησης και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο κ. Φλαμπουράρης σχετικά.

Παρόμοιες περιπτώσεις διόρθωσης λογαριασμών λόγω διαρροής για την οποία δεν ευθύνεται ο καταναλωτής έχουν εξεταστεί και κατά το παρελθόν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και έχει ακολουθηθεί ή ίδια νόμιμη διαδικασία.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι το θέμα δημιουργήθηκε λόγω κακής διατύπωσης στο σχετικό πρακτικό της διαπαραταξιακής επιτροπής περί ”αυξημένης κατανάλωσης” αντί του ορθού ”λόγω διαπιστωμένης διαρροής για την οποία δεν ευθύνεται ο καταναλωτής”».

Δείτε ολόκληρη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

ΟΛΜΕ: Αποτελέσματα εκλογών – Ποιοι εκλέγονται για το ΔΣ & ΕΕ και πόσοι αντιπρόσωποι για ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του συνεδρίου των εργαζομένων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για τη ανάδειξη του ΔΣ…

11 λεπτά ago

Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά στη Μεσσηνία που προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές

Έκρηξη στο Beach Bar «LVK Beach Bar & Restaurant», στην παραλία της Καλογριάς στο Λεύκτρο, Μεσσηνίας,…

8 ώρες ago

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αποκομιδή κλαδιών και προϊόντων καθαρισμού κήπων

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης , του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Ιωάννης Πασπαλιάρης, με…

10 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από μια υπέρβαση. Χρειαζόμαστε αυτή την προοπτική

«Το ΠΑΣΟΚ έχει την υποχρέωση, όντας η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, να ανοίξει το δρόμο…

11 ώρες ago

«Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» – Γιάννης Μυλωνάκης: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας και τοξικότητας με φόντο τις στάχτες

Με μια πολύ αιχμηρή ανακοίνωση η παράταξη «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή», με επικεφαλής της νυν…

12 ώρες ago

Πεζοπόροι Χαλανδρίου: Οι Δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου για τον Ιούλιο 2024

Ο Σύλλογος Πεζοπόροι Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» ολοκληρώνει το πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα του με μια όμορφη…

17 ώρες ago