Ο δήμος Αίγινας έσβησε χρέος του Φλαμπουράρη

0

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» και συγκεκριμένα του Γιώργου Παπαχρήστου για τον Αλέκο Φλαμπουράρη και το χρέος που είχε στον δήμο Αίγινας αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, χωρίς να έχουν κοπάσει αυτές για το πόθεν έσχες.

Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του, ο Δήμος Αίγινας έκανε… γενναία έκπτωση σε χρέος του υπουργού Επικρατείας και του χάρισε το 60%.

Ο κ.Φλαμπουράρης είχε από το 2010 χρέος 6.659,47 ευρώ στο δήμο Αίγινας από κατανάλωση νερού. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό με απόφαση (σελίδα 18 με α/α 32) στη Διαύγεια, ο δήμος αποφάσισε να του «χαρίσει» σχεδόν 4.000 ευρώ, αφού ζήτησε από τον υπουργό να πληρώσει μόλις 2.618,76 ευρώ και μάλιστα σε 18 δόσεις!

Υπενθυμίζεται πως την ίδια ώρα ο κ.Φλαμπουράρης ελέγχεται για τη δήλωση πόθεν έσχες του, καθώς δεν είχε δηλώσει τη μεταβίβαση μετοχών αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ η οποία έγινε τον περασμένο Απρίλιο.

Τι απαντά ο Δήμαρχος Αίγινας για το χρέος Φλαμπουράρη

«Το αίτημα του κ. Φλαμπουράρη για μείωση των κυβικών που έχουν καταγραφεί από το υδρόμετρό του και διόρθωση των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί, αφορά την περίπτωση διαρροής ή οποία διαπιστώθηκε από Τεχνικό συνεργείο του Δήμου μας μετά από ειδοποίηση που είχε από περιοίκους. Το συνεργείο αφού διαπίστωσε την διαρροή προέβη σε προσωρινή διακοπή της υδροδότησης και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο κ. Φλαμπουράρης σχετικά.

Παρόμοιες περιπτώσεις διόρθωσης λογαριασμών λόγω διαρροής για την οποία δεν ευθύνεται ο καταναλωτής έχουν εξεταστεί και κατά το παρελθόν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και έχει ακολουθηθεί ή ίδια νόμιμη διαδικασία.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι το θέμα δημιουργήθηκε λόγω κακής διατύπωσης στο σχετικό πρακτικό της διαπαραταξιακής επιτροπής περί ”αυξημένης κατανάλωσης” αντί του ορθού ”λόγω διαπιστωμένης διαρροής για την οποία δεν ευθύνεται ο καταναλωτής”».

Δείτε ολόκληρη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας

Share.

Comments are closed.