Γεράσιμος Κουζέλης: Η αξιολόγηση και των εκπαιδευτικών είναι απολύτως απαραίτητη

0

Η αξιολόγηση και των εκπαιδευτικών, νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητη, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Γεράσιμος Κουζέλης, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ύστερα από παρέμβαση του Βουλευτή (ΠΟΤΑΜΙ) Γ. Μαυρωτά,  κι εξήγησε:

«Πρώτα απ’ όλα εξαιτίας ακριβώς της διάσωσης της αξίας που οι ίδιοι δίνουν στη δουλειά τους, και, την απίστευτη επένδυση που υπάρχει σε εργασία από την πλευρά των εκπαιδευτικών. Το ζήτημα είναι ποια αξιολόγηση, αλλά έχει ειπωθεί και νομίζω ότι έχουμε κατακτήσει, πως αν κανείς φύγει από μια τιμωρητική λογική, υπάρχουν διαδικασίες αυτοαξιολόγησης. Για να πω αυτό που εννοώ, ξέρω ότι πριν από μια 10ετία έχει κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτοαξιολόγησης, από έναν εξαιρετικό συνάδελφο, τον οποίο χάσαμε, τον κ. Σολωμό ως Αντιπρόεδρο του ΙΕΠ. Ε. Υπάρχει υλικό γι’ αυτό, πρέπει όμως να κατακτήσουμε τη δυνατότητα να μπορεί κανείς να συνεννοηθεί χωρίς τις ενστάσεις και εντάσεις, που έχει τροφοδοτήσει αυτή η κουβέντα προηγουμένως.»

Ο κ. Κουζέλης επίσης χαρακτήρισε «απόλυτης προτεραιότητας την υλοποίηση και ολοκλήρωση όλων των έργων που αφορούν τον χώρο της εκπαίδευσης», τονίζοντας ότι «είναι βασική υποχρέωση του Ινστιτούτου να μην αφήσει τίποτα να πάει χαμένο». 

Θετικός εμφανίστηκε επίσης και για το ολοήμερο σχολείο, υπογραμμίζοντας ότι παρά τη δύσκολη περίοδο, «πρέπει κανείς να σώσει με κάθε δυνατό τρόπο τη χρηματοδότηση για τη λειτουργία του».

Share.

Comments are closed.