Π. Λαφαζάνης: Δεν άλλαξε ο Ολάντ, αλλά ο Τσίπρας

0

Επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας τον για αλλαγή στάσης και εγκατάλειψη δεσμεύσεων, με αφορμή την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ.

«Ο παλιός Ολαντρέου μετετράπη από τον Αλέξη Τσίπρα σε δήθεν μέγα προστάτη και ανιδιοτελή σύμμαχο της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, προσθέτοντας ότι δεν άλλαξε ο Γάλλος πρόεδρος, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, «ο οποίος εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις του, ακολουθεί σκληρότατες μνημονιακές πολιτικές και δίνει διαβεβαιώσεις στον Ολάντ ότι θα εφαρμόσει απολύτως και στο ακέραιο όλα τα κατεδαφιστικά μέτρα που περιέχονται στο τρίτο μνημόνιο».

Ο Φρανσουά Ολάντ, συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης, δεν είναι προστάτης της Ελλάδας, αλλά εκφραστής μιας Γαλλίας των πολυεθνικών εταιρειών και μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, στην οποία εναγωνίως διαπραγματεύεται ένα ρόλο στο πλάι της ηγεμονευούσης Γερμανίας. «Η μόνη ”βοήθεια” που προσέφερε στη χώρα μας είναι για να προσυπογράψει το τρίτο καταστροφικό για το παρόν και το μέλλον, της μνημόνιο», τονίζει ακόμη.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από προστάτες, οι οποίοι, μάλιστα, επιδιώκουν να ανταλλάξουν την “προστασία” τους με την “μπιρ – παρά” εξαγορά δημόσιων φιλέτων της χώρας μας. Αντίθετα, αυτό που επειγόντως χρειάζεται η Ελλάδα είναι η προστασία του δημόσιου πλούτου της και πρώτα απ’ όλα μια ανεξάρτητη αντιμνημονιακή πορεία ανόρθωσης και ανασυγκρότησης του τόπου», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

Share.

Comments are closed.