Οι νέοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων

0

Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών από τότε που έληξε η θητεία των Προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την επιλογή νέων προέδρων για το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς για την Προεδρία του Αρείου Πάγου είχε ήδη επιλεγεί από τον περασμένο Ιούνιο η Βασιλική Θάνου, που διετέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Έτσι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, αποφασίστηκε η πλήρωση των θέσεων του Προέδρου Συμβουλίου της Επικρατείας, της Προέδρου Ελεγκτικού Συνεδρίου, των Αντιπροέδρων Αρείου Πάγου, των Αντιπροέδρων Συμβουλίου της Επικρατείας, των Αντιπροέδρων Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Γενικής Επιτρόπου της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, των Ελλήνων Δικαστών στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το Συμβούλιο της Επικρατείας επελέγη ως πρόεδρος ο κ. Νικόλαος Σακελλαρίου, που είναι και ο αρχαιότερος των αντιπροέδρων του Δικαστηρίου και ο οποίος εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση του κ. Σωτήρη Ρίζου, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στη νομική υπηρεσίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Για το Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγη ως πρόεδρος η κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα στο Δικαστήριο και τρίτη στη δικαστική επετηρίδα, η οποία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και ως πρόεδρος της ενώσεως των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για τη θέση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η κυρία Ευτυχία Φουντουλάκη.

Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου επελέγησαν οι:

Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Ευφημία Λαμπροπούλου, Ασπασία Καρέλλου, Γεράσιμος Φουρλάνος, Ειρήνη Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη, Δήμητρα Μπουρνάκα

Αντιπρόεδροι Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγησαν οι:

Χρήστος Ράμμος, Νικόλαος Μαρκουλάκης, Μαρία Καραμανώφ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Ιωάννης Γράβαρης

Αντιπρόεδροι Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγησαν οι:

Γεωργία Μαραγκού, Αγγελική Μαυρουδή

Έλληνες Δικαστές στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Δημήτριος Γρατσίας, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος

Share.

Comments are closed.