Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην γραμματέας Τάσος Κορωνάκης

0

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ταυτόχρονη παραίτησή του από μέλος του κόμματος ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Κορωνάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει:  «η απόστασή μου από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει» και ξεκαθαρίζει πως δεν οδεύει σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της αριστεράς.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Τ. Κορωνάκη, έχει ως εξής: 

Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς οι λόγοι που με οδήγησαν στην παραίτηση μου συνεχίζουν να ισχύουν, και η απόσταση μου από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει, σήμερα συναντήθηκα με τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του δήλωσα την παραίτηση μου απο την ΚΕ και την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φεύγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες για όσα ζήσαμε και είμαι σίγουρος πως με πολλούς και πολλές θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες.

Υ.Γ. Προφανώς η αποχώρηση μου δεν συνδέεται με την συμμετοχή μου σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της αριστεράς, όπως εδώ και καιρό γράφεται, αν και φυσικά θα παραμείνω πολιτικά ενεργός στην ριζοσπαστική αριστερά. Οι απαντήσεις είναι δύσκολες, οι ευθύνες πολλές και ο αναστοχασμός απαραίτητος.

Θα δώσει το παρών στην ΑΣΟΕΕ;

Ενδιαφέρον έχει τέλος, εάν ο ίδιος θα επιλέξει να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση που διοργανώνεται ύριο στην ΑΣΟΕΕ από πρώην βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν υπό τον τίτλο «η ζωή μετά το Μνημόνιο 3».

Μεταξύ άλλων θα μιλήσει η πρώην βουλευτής Ηρώ Διώτη, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρώην γραμματέας νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Χρονόπουλος.

Share.

Comments are closed.