Δώδεκα συλλήψεις για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

0

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μίλησε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT και δήλωσε ότι 12 πολίτες συνελήφθησαν για αναρτήσεις τους στο Twitter (!!!) οι οποίες «σχετίζονται» με την τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Σαββάτου στην Άγκυρα κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 99 άνθρωποι.

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τους ακριβείς λόγους των συλλήψεων.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό την πόλης πριν από την έναρξη πορείας ειρήνης που πραγματοποιούσε το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) μαζί με άλλα κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Χθες, ο πρωθυπουργός δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ορισμένοι από τους υπόπτους για την επίθεση είχαν ζήσει για πολλούς μήνες στη Συρία και μπορεί να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος ή με τους Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ.

Με απεργίες τιμούν τους νεκρούς τους μετά το χτύπημα

Με 48ωρη απεργία αντέδρασαν, καταρχήν, τέσσερα συνδικάτα στην Τουρκία. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου η Ομοσπονδία Συνδικάτων Δημοσίου Τομέα (KESK), η Τουρκική Ένωση Μηχανικών και Επιμελητηρίων Αρχιτεκτόνων (ΤΜΜΟΒ), η Ομοσπονδία Επαναστατικών Συνδικάτων Εργατών (DISK) και η Τουρκική Ένωση Γιατρών (ΤΤΒ) ανακοίνωσαν, ήδη λίγες ώρες μετά την φονική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, ότι το τριήμερο πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση, θα συνοδευτεί από απεργίες και όπου αυτό δεν είναι εφικτό από στάσεις εργασίας και ενημερώσεις των εργαζομένων.

«Είμαστε θυμωμένοι, οργισμένοι και θρηνούμε…» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Μπεγιαζίτ Ιλχάν. Και συμπλήρωσε ότι το λουτρό αίματος συνέβη παρά το γεγονός ότι η «κυβέρνηση γνώριζε για την διαδήλωση και θα έπρεπε να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας εγκαίρων». Θύμισε, δε, ότι οι αρχές δεν έχουν …καταφέρει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να ταυτοποιήσουν τους δράστες τεσσάρων αντίστοιχων βομβιστικών επιθέσεων μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου σε Άδανα, Μερσίνα, Ντιγιάρμπακιρ και Σουρούζ. «Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους μαζί μας ενάντια σε αυτήν την φασιστική σφαγή» κατέληξε.

Share.

Comments are closed.