Μ.Τ.Π.Υ.: Περικοπές έως και 50% σε 230.000 δικαιούχους για τελείωσαν τα χρήματα

0

Το Μετοχικό Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) ζήτησε άμεση οικονομική ενίσχυση κατά 16 ως 18 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση καθώς δεν θα μπορέσει να καταβάλει το μέρισμα στους δικαιούχους.

H διοίκηση του Ταμείου έστειλε εμπιστευτική επιστολή προς τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο ζητώντας ενίσχυση αφού αυτή τη στιγμή το ταμείο έχει στη διάθεσή του μόλις 12 εκατομμύρια για την καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το μέρισμα θα καταβληθεί κανονικά αυτόν τον μήνα, όμως εάν δεν υπάρξει άμεση ενίσχυση το μέρισμα του Νοεμβρίου θα έρθουν περικοπές της τάξεως του 50% του κανονικού ποσού.

Παραδείγματα

  • ένας δικαιούχος που παίρνει μέρισμα 150 ευρώ το ποσό θα μειωθεί στα 90 ή τα 80 ευρώ
  • για κάποιον που παίρνει ποσά της τάξης των 190 με 210 ευρώ το ποσό θα πέσει στα 100 και τα 110 ευρώ.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ) με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση για την περικοπή του μερίσματος του Νοεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

«Το ΜΤΠΥ  αποφάσισε μείωση του μερίσματος του μηνός Νοεμβρίου κατά 50%. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση με εντολές της τρόικας διαλύει την κοινωνική ασφάλιση. Είχαμε προειδοποιήσει ότι η κατάργηση των κοινωνικών  πόρων υπέρ του ταμείου, η απαγόρευση της επιχορήγησης του ταμείου από το κράτος, που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο και η επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση του ταμείου μας. Απώτερος σκοπός τους ή να αναγκασθεί να κλείσει ή να προσφέρει ένα πακέτο τσιγάρα σε κάθε μερισματούχο.

Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Πέμπτη 15/10, ώρα 10.00 και στις 12.00 θα συμμετάσχει σε σύσκεψη  στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ μαζί με την επιτροπή σωτηρίας του ΜΤΠΥ.

Το ΜΤΠΥ δεν μπορεί κανείς να το κλείσει. Η Π.Ε.ΣΕΚ καλεί τη ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα απόφαση για τη σωτηρία του ταμείου.»

Share.

Comments are closed.