Σπάνε σε τρία κομμάτια οι νέες συντάξεις

0

Από την άθροιση τριών διαφορετικών τμημάτων θα προκύπτουν οι νέες συντάξεις για τους σημερινούς εργαζόμενους, σύμφωνα με την επικρατέστερη πρόταση που επεξεργάζεται η επιτροπή για το ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», το Δημόσιο θα εγγυάται μόνο το πρώτο τμήμα, την «εθνική σύνταξη», το οποίο θα χρηματοδοτείται μέσω της φορολογίας. Το τμήμα αυτό θα συνδέεται με το όριο της φτώχειας.

Το δεύτερο τμήμα της σύνταξης θα υπολογίζεται αφού ληφθεί υπ’ όψιν το μέχρι τώρα «ασφαλιστικό βιογραφικό» του εργαζομένου, ενώ το τρίτο κομμάτι θα υπολογίζεται με βάση το περιεχόμενο ενός «ατομικού κουμπαρά» που θα ανοίξει στο όνομα κάθε ασφαλισμένου μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Το έργο της επιτροπής για το ασφαλιστικό αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Είναι προγραμματισμένες δύο συνεδριάσεις, μία για τη Δευτέρα και μία για την Τετάρτη, με σκοπό όλες οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι τις τελευταίες εβδομάδες να συγκεντρωθούν σε ένα ενιαίο κείμενο το οποίο θα παραδοθεί στον υπουργό Εργασίας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Share.

Comments are closed.