Φόβοι Καμίνη για παιχνίδι ακραίων κύκλων με φόντο την πλατεία Βικτωρίας

0

Για παιχνίδι ακραίων κύκλων με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Βικτωρίας έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε τη συστηματική απουσία της αστυνομίας, ενώ επανέλαβε την υποχρέωση της κυβέρνησης για την εξεύρεση χώρου φιλοξενίας των προσφύγων, αφήνοντας αιχμές προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Βλέπω μια πλήρη στεγανοποίηση εδώ πέρα του υπουργείου του κ. Καμμένου. Πού είναι τα στρατόπεδα που θα θέσουν; Τι λένε στους κατοίκους της πλατείας Βικτωρίας; Ότι μακριά από τον στρατό το πρόβλημα και ας είναι στους πολίτες;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι, εάν διατεθούν τα άδεια στρατόπεδα, ο Δήμος Αθηναίων προτίθεται να διαθέσει υποδομή σε σκηνές και τουαλέτες, ενώ θα αναλάβει και μεγάλο μέρος της τροφοδοσίας.

«Βρείτε μας χώρο, ο οποίος υπάρχει. Αυτό λέω εγώ. Τον χώρο να υποδείξουν, να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας και η περιοχή γύρω. Αυτό όμως είναι προϋπόθεση πια. Ο δήμος θα θέσει χώρο υπό την προϋπόθεση -και μπορώ να σας πω υπό την αυτονόητη προϋπόθεση- ότι δεν θα υπάρχει αυτό το αίσχος σε μια γειτονιά της Αθήνας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατήγγειλε τη στάση της αστυνομίας, αναφέροντας: «Χθες το βράδυ (σ.σ. την Τρίτη), στην πλατεία Βικτωρίας, συνεπλάκησαν 400 άνθρωποι και η Αστυνομία έκανε 15 λεπτά να εμφανιστεί. Το καταλαβαίνουμε αυτή τη στιγμή ότι παίζουμε το παιχνίδι των πιο ακραίων κύκλων; Δεν είναι θέμα αμέλειας, είναι θέμα συστηματικής απουσίας (της Αστυνομίας)». 

«Αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια χώρα, όπου ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και τελικά έχει βρεθεί μόνος του ο δήμος Αθηναίων και οι κάτοικοι της πόλης να πολεμάνε» συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά τους καταστηματάρχες της περιοχής, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «ο δήμος προτίθεται να λάβει μέτρα σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη, να τους ανακουφίσει, να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά». 

«Ο δήμος κάνει τη δουλειά του. Να κάνουν και οι άλλοι τη δουλειά τους. Και μάλιστα δεν είναι κάτι παροδικό. Να την κάνουν έγκαιρα γιατί είναι θέμα των επομένων μηνών, μην πω ετών» τόνισε, επισημαίνοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να εμφανίζεται «σε μία κατάσταση στεγανών» και όχι συντονισμένη και αποφασισμένη.

Share.

Comments are closed.