Με τις… ευλογίες Κατρούγκαλου οι επίορκοι του Δημοσίου ξανά στις θέσεις τους

0

903 δημόσιοι υπάλληλοι που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα, από πειθαρχικές παραβάσεις μέχρι και για βαριά εγκλήματα, όπως η παιδεραστία, η εξώθηση σε πορνεία κ.α. ευεργετούνται χάρη στο νόμο

Κάθε είδους επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και αυτοί που κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα, επιβραβεύονται με μια δεύτερη ευκαιρία.

Χάρη στον «νόμο Κατρούγκαλου», καθηγητές που παρενόχλησαν σεξουαλικά τους μαθητές τους, γιατροί που λαδώθηκαν , εφοριακοί που χρηματίστηκαν κ.ο.κ. επανέρχονται στην υπηρεσία τους, μισθοδοτούνται και συνταξιοδοτούνται από το μεγαλόψυχο Ελληνικό Δημόσιο.

Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα, από πειθαρχικές παραβάσεις μέχρι και για βαριά εγκλήματα, όπως η παιδεραστία, η εξώθηση σε πορνεία κ.α. ευεργετούνται χάρη στο νόμο Κατρούγκαλου και αποκαθίστανται, παρόλο που είχαν αποταχθεί προσωρινά ως επίορκοι. Φυσικά η επάνοδός στη θέση τους στο Δημόσιο συνεπάγεται αυτομάτως ότι μισθοδοτούνται ή συνταξιοδοτούνται κανονικά, σαν να μην είχαν διαπράξει ποτέ το παραμικρό αδίκημα.

Τα παραπτώματα, δε, που βαρύνουν τους επισήμως χαρακτηρισμένους ως επίορκους δημοσίους υπαλλήλους είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αμελητέα πταίσματα: ο χρηματισμός, η πλαστογραφία, ο εκβιασμός ακόμη και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι μερικά μόνο από τα αδικήματα που έχουν καταλογιστεί στους 903 επίορκους που αποκαθιστά το νομοθέτημα του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ως το Μάιο του 2015, όταν και κατατέθηκε σε ισχύ ο επίμαχος νόμος από την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο επίορκοι αυτοί υπάλληλοι του Δημοσίου βρίσκονταν σε αυτοδίκαιη αργία.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις αυτές είναι Εφοριακός στη Χαλκιδική στον οποίο είχε υποβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για κατάχρηση από κοινού με τέσσερα ακόμα άτομα περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ από τη ΔΟΥ Χαλκιδικής.

Επίσης, δημοτική υπάλληλος, η οποία είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία επειδή είχε παραπεμφθεί αμετάκλητα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Στη θέση του αναμένεται να επιστρέψει γιατρός σε νοσοκομείο της Β. Ελλάδας που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, όπως επίσης και γιατρός νοσοκομείου της Αθήνας που παραπέμφθηκε το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων γιατί εκβίαζε μαζί με άλλους επιχειρηματία, απειλώντας να προκαλέσει βλάβη στην επιχείρηση αν το θύμα δεν ενέδιδε στις απαιτήσεις του.

Πάντως υπάρχουν ακόμα πολλές περιπτώσεις που δεν είναι ακόμα σαφές αν οι επίορκοι επέστρεψαν στις θέσεις τους. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται υπάλληλοι υπουργείων που έλειπαν αδικαιολόγητα για μήνες,υπάλληλοι που βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους ναρκωτικά ή άλλοι που έπαιρναν χρήματα για να σβήσουν πρόστιμα από την εφορία και να επισπεύσουν την επιστροφή ΦΠΑ.

Άγνωστο επίσης παραμένει τι έχει συμβεί και με εκείνους που έχουν καταχραστεί τεράστια ποσά εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Share.

Comments are closed.