Παναγιώτης Φύσσας: Ο Μιχαλολιάκος έχει βαμμένα τα χέρια του με το αίμα του παιδιού μου

0

Αίτημα συνηγόρων πολιτικής αγωγής υπέβαλε στο δικαστήριο, ο Κώστας Παπαδάκης. Η δήλωση του κατηγορούμενου και αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ν. Μιχαλολιάκου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 17.9.2015 ότι η ΧΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της ανθρωποκτονίας του Π. Φύσσα σχετίζεται με την εκδικαζόμενη υπόθεση και πρέπει να ληφθεί υπόψη και να αξιολογηθεί δικαστικά.

Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα

Νωρίτερα με την κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα Παναγιώτη ξεκίνησε η επί της ουσίας εξέταση της δολοφονίας του μουσικού στο Κερατσίνι πριν από δύο χρόνια από στελέχη της Χ.Α..

Το κατηγορώ του πατέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακια ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού όπου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο Παναγιώτης Φύσσας, πρώτος μάρτυρας κατηγορητηρίου χαρακτήρισε επαγγελματικό το χτύπημα που δέχθηκε ο γιος του, όπως του είπαν και οι γιατροί. Ο κ.Φύσσας περιέγραψε όσα γνωρίζει από μαρτυρίες για τις συνθήκες δολοφονίας του παιδιού του. Και όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη για το κίνητρο της δολοφονίας εκείνος απάντησε ότι η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Ο γιος μου πρόσθεσε ενοχλούσε γιατί τα τραγούδια του μιλούσαν για το φασισμό. Και ο Παναγιώτης Φύσσας, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο περιμένει να καταθέσει πρόσθεσε πως ο Ρουπακιάς πίστευε ότι έκανε κατόρθωμα με τη δολοφονία του Παύλου, σαν Ελληναράς ότι πρέπει οι κακοί να πεθαίνουν.

Η κατάθεση Φύσσα σηματοδοτεί και την επί της ουσίας έρευνα του δικαστηρίου των εγκλημάτων που αποδίδονται σε στελέχη και μέλη της ΧΑ.

Ο Παναγιώτης Φύσσας ξεκίνησε να διηγείται τι ακριβώς έγινε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας στο Κερατσίνι. Όπως ανέφερε, εκείνη την ημέρα ο Παύλος πήγε στην καφετέρια Κοράλι όπου υπήρχε κόσμος και μαζί του ήταν η κοπέλα του και ένας φίλος του για να παρακολουθήσουν ένα ματς.

Κατά τις 12 το βράδυ, τόνισε ο πατέρας του άτυχου νεαρού, χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Τρέχα μου είπε ο αδελφός μου στην Τσαλδάρη έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Δεν φαντάστηκα τι θα έβλεπα. Στο δρόμο άκουγα σειρήνες. Μόλις έφθασα βρήκα την κοπέλα του να τον κρατάει αλλά το κεφάλι του ήταν γερμένο.

Πρόεδρος: Πήγε πουθενά το μυαλό σας;

Πατέρας: Στη Χρυσή Αυγή γιατί τα τραγούδια του τους ενοχλούσαν. Γιατί σε αυτούς απευθυνόταν με τους στίχους του. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ τους.

Μόλις έφθασα είδα τη Χρύσα, την κοπέλα του, και την ρώτησα. Είδα λίγα αίματα. Και πήρα λίγο θάρρος. Και άρχισα να φωνάζω το όνομά του μήπως και με ακούσει.

Τότε ένας αστυνομικός μου είπε. Κάντε άκρη να τον πάρει το ασθενοφόρο. Και τότε η Χρύσα επιτέθηκε στον αστυνομικό και τον κατηγόρησε για αδράνεια.

Πρόεδρος: Είδατε κάποιον άλλον εκεί;

Πατέρας: Τη Χρύσα το παιδί μου πεσμένο, διάφορους περίεργους και καμιά δεκαριά αστυνομικούς.

Πρόεδρος Είχε τις αισθήσεις του;

Πατέρας. Νομίζω πως ναι. Η τουλάχιστον έτσι ήθελα να πιστεύω. Μόλις φθάσαμε στο νοσοκομείο ρώτησα τον συνοδό για να μάθω την αλήθεια. Δεν θέλησε να μου πει. Και μου ανέφερε ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε. Μου ζήτησε μάλιστα να το καταγγείλω. Από ότι κατάλαβα στη συνέχεια το χτύπημα που είχε δεχθεί ήταν επαγγελματικό. Αμέσως άρχισαν να έρχονται φίλοι του στο νοσοκομείο. Με έπιασε πανικός. Τι να πω στη μάνα του; Έβαλα έναν συγγενή να της πει ότι είχε χτυπήσει αλλά όχι σοβαρά. Ήρθε στο νοσοκομείο και η ίδια και εκεί μάθαμε τα πάντα.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τί έμαθε από την κοπέλα του για το περιστατικό και για τις συνθήκες της δολοφονίας.

Όπως ανέφερε, η σύντροφος του Παύλου Φύσσα,του διηγήθηκε ότι όταν ήταν στην καφετέρια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ορισμένων ατόμων που τους προκάλεσαν και τους απείλησαν. Του φώναζαν “κότες” και θα ότι “θα τους σκοτώσουν”.

Επίσης πρόσθεσε ότι η κοπέλα του Παύλου Φύσσα του είπε ότι ομάδα αστυνομικών που ήταν εκεί δεν επενέβη αλλά ήταν αδρανής και δεν έκανε τίποτα.

Τότε σηκώθηκαν και έφυγαν από την καφετέρια και δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών που τους κυνήγησε μέχρι την Τσαλδάρη. Οι υπόλοιποι από την παρέα του έφυγαν και ο Παύλος Φύσσας έμεινε μόνος.

Πρόεδρος. Του επιτέθηκαν;

Πατέρας. Του επιτέθηκαν, είχαν τους λόγους τους. Οι επιθέσεις ήταν τακτικές και από άτομα δύο η τρία κάθε φορά. Συνολικά οι παρόντες ήταν 18. Δεν ξέρω πόσο κράτησε αυτό. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς.

Πρόεδρος. Δεν μπορούσε να φύγει ο γιος σας;

Πατέρας. Τον είχαν εγκλωβίσει. Μόλις εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς,

Πρόεδρος. Αυτά σας τα λέει η Χρύσα;

Πατέρας. Άκουσα να λένε ότι τον μαχαίρωσε και το έστριψε το μαχαίρι.

Πρόεδρος. Ποιος το λέει;

Πατέρας. Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα και το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Γι’ αυτό δεν είδα αίματα στο πεζοδρόμιο. Το παιδί μου πάντως άντεξε για τέσσερα λεπτά και έδειξε τον δολοφόνο του. Είπε στον αστυνομικό αυτός με μαχαίρωσε.

Πρόεδρος. Είχαν προηγούμενα ο γιος σας με τον Ρουπακιά;

Πατέρας. Δεν νομίζω να γνωρίζονταν. Μάρτυρας μου είπε ότι ο Παύλος μόλις τον χτύπησε ο Ρουπακιάς, του είπε. Με μαχαίρωσες και φεύγεις;

Πρόεδρος Πότε επήλθε το μοιραίο στο ασθενοφόρο η πριν;

Πατέρας. Μόλις πήγα πιστεύω ότι το παιδί μου είχε φύγει. Απλά δεν είδα αίματα και δεν ήθελα να το πιστέψω. Είχε δύο χτυπήματα στην καρδιά.

Πρόεδρος. Γιατί λέτε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό;

Πατέρας. Γιατί το έστριψε για να διαχυθεί εσωτερικά το αίμα και να πεθάνει.

Πρόεδρος. Δεν γνωρίζονταν δεν είχαν διαφορές. Γιατί να τον σκοτώσει. Γιατί να του καταφέρει δύο μαχαιριές;

Πατέρας. Γιατί αυτή η οργανωση κλείνει στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Τα τραγούδια του ήταν αντιφασιστικά και τους ενοχλούσαν.

Πρόεδρος: Ποιούς ενοχλούσαν;

Πατέρας. Όταν νομίζει, ότι βρίζει και κάνει τον ελληναρά και ότι θα σώσει την πατρίδα του, γιατί αυτό ήταν το στυλάκι του Ρουπακιά, αυτή η αντίληψη τον οδήγησε στο φόνο.

Πρόεδρος. Μόνος πήγε, αν είχε αυτές τις αντιλήψεις που λέτε, τί έγινε;

Πατέρας. Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους με τα τηλέφωνα. Εντολή πήρε.

Πρόεδρος. Από πού;

Πατέρας. Από τον αρχηγό, από ποιόν άλλον. Αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή.

Share.

Comments are closed.