Ο Νικολούδης είχε τρία «ελαττώματα» και γι’ αυτό τον απομάκρυναν

0

Τελικά η απομάκρυνση του Παναγιώτη Νικολούδη δεν είναι φαίνεται και τόσον αθώα και σίγουρα βρίσκεται μακριά από την αλήθεια η «διαρροή» από το Μαξίμου ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν ήταν ευχαριστημένος με τους ρυθμούς της δουλειάς του τέως υπουργού Επικρατείας, αρμοδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Εκείνο που είχε ενοχλήσει ήταν τα τρία… ελαττώματα του πρώην εισαγγελέα:

Πρώτον, ήταν συστηματικός στη δουλειά του, ήθελε να δένει τις υποθέσεις, δεν έκανε διακρίσεις και αψηφούσε διακριτικές “υποδείξεις” ή και απειλές.

Δεύτερον, προσπαθούσε να παράξει ουσιαστικά αποτελέσματα στον αγώνα πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς ώστε το δημόσιο να εισπράξει, επιτέλους, έσοδα και μάλιστα σε σταθερή βάση, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο μνημόνιο και όχι να προκαλεί επικοινωνιακό θόρυβο. Για παράδειγμα όλοι γνωρίζουν πως η λίστα Λαγκάρντ, παρά τις μεγαλοστομίες κάποιων πολιτικών, απαιτούσε χρόνο και τα πολυδιαφημιζόμενα εκατοντάδες εκατομμύρια εσόδων του δημοσίου από αυτήν βρίσκονται πιο κοντά στην τέχνη της πολιτικής επικοινωνίας παρά στην πραγματικότητα. Το ίδιο ισχύει και με τις καταθέσεις των Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες. Το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί πριν το 2017 κι αυτό στο πλαίσιο της γενικότερης συμφωνίας της Ελβετίας μα την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ και όχι με διακρατικές συμφωνίες, όπως διέδιδαν κάποιοι από του Μαξίμου.

Τρίτον, εκτός από αδέκαστος ήταν πεισματάρης και ξεροκέφαλος. Οι υποθέσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου, ποτών και καπνού είχαν μπει σε μια σειρά και προξενούσαν ισχυρούς πονοκεφάλους σε όσους εμπλέκονται σε αυτές με ό,τι αυτό σημαίνει.

Share.

Comments are closed.