Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

0

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών ξεκινά τη Δευτέρα 21 και λήγει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Συμμετέχουν 50 κορυφαίοι ποιητές από 21 χώρες των τεσσάρων ηπείρων, 15 συνθέτες, μουσικοί και τραγουδιστές, 15 ηθοποιοί και 14 εικαστικοί. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Κύκλο Ποιητών με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής και το Μουσείο Μπενάκη.

Η έναρξη θα γίνει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου στις 7:30 και η λήξη στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου στις 7:30. Ενδιάμεσα η ποίηση θα πάει σε στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο Ακρόπολης, στον Μαραθώνα, στο Ψυχικό, στο Παλαιό Φάληρο, στη Νέα Σμύρνη, στον Περισσό, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών, στο Πόλις Αρτ καφέ, στο Σινέ Δεξαμενή, στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και στην πρώην γκαλερί Ώρα. «Κι οι ποιητές τι χρειάζονται σ’ έναν μικρόψυχο καιρό;» αναρωτιόταν πριν διακόσια χρόνια ο Χέλντερλιν.

Όμως σπουδαία ποίηση πάντοτε γραφόταν σε δύσκολους και μικρόψυχους καιρούς. Στη δική μας δύσκολη εποχή ο Κύκλος Ποιητών, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, διοργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ ποίησης κύρους με ένα πυκνό καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπου συνυπάρχουν ποιητές, μουσικοί, εικαστικοί, ηθοποιοί και τραγουδιστές, για να αναδείξουν τον κοινό τόπο του πολιτισμού στη χώρα που γεννήθηκε η ποίηση: η Ελλάδα, τόπος γεωγραφικά μικρός αλλά με τεράστιο ιστορικό βάθος, υπήρξε και παραμένει χώρα ποιητών.

Ήρθε ο καιρός να γίνει και τόπος φιλοξενίας ποιητών από όλον τον κόσμο. Στις αμμουδιές του Ομήρου λοιπόν την ημέρα και στη σκιά του Ομήρου τη νύχτα, οι Έλληνες δημιουργούν, και φιλοξενούν ομοτέχνους τους παγκόσμιας εμβέλειας.

Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner