Έφυγε από τη ζωή ο Λάμπρος Κανελλόπουλος

0

Απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 67 ετών, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1948 στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα (1967-74), εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του και ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 1984. Διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 22.1.96 έως 25.9.96.

Υπήρξε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Νοέμβριος 1983-86), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (1986-88)και πρόεδρος της ΓΣΕΕ (1989-93).

Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (1990-93) και μέλος του προεδρείου της Oικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1990-92). Από το 2000 ήταν πρόεδρος της ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τον θάνατο του Λάμπρου Κανελλόπουλου, σημειώνοντας ότι «με το ήθος και την εντιμότητα αλλά και την διορατικότητα και αποτελεσματικότητα της δράσης του» τίμησε τη θέση του προέδρου «στο μέγιστο βαθμό».

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο Α’ νεκροταφείο (εκκλησία Αγ. Θεοδώρων) ενώ η ταφή θα γίνει το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Ζαχάρω Ηλείας.

Τη θλίψη της για τον θάνατο του Λάμπρου Κανελλόπουλου εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Από χθες το Κίνημα μας νιώθει φτωχότερο. Έφυγε από κοντά μας ένας σεμνός αγωνιστής. Ένας μεγάλος δημοκράτης. Ένας σημαντικός άνθρωπος», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Λάμπρος Κανελλόπουλος ήταν πάντα παρών στη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, είτε διεκδικώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων ως ο πιο φωτεινός ηγέτης του συνδικαλιστικού κινήματος, είτε μαχόμενος στη βουλή για το δίκαιο και την πατρίδα.

Τη βαθιά θλίψη του εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η διαδρομή του Λ. Κανελλόπουλου χαρακτηρίστηκε από ήθος και εντιμότητα.

Share.

Comments are closed.