Στ. Κατσούλας: Η στάση του Μπαλτά δεν έχει καμιά σχέση με τις αξίες της αριστεράς και για αυτό δεν θέλω να λογίζομαι κάτι ίδιο με αυτόν

0

Πριν από δυο τρεις μέρες βρήκα στο facebook ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Στάθη Κατσούλα, αδιόριστου δάσκαλου,. που αναφέρεται στο ΣΥΡΙΖΑ και στον πρώην Υπουργό παιδείας κ. Μπαλτά και το αναδημοσιεύω γιατί το θεωρώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κατσούλα

«Επανέρχομαι λίγο στο θέμα Μπαλτά, γιατί νομίζω είναι ενδεικτικό συνολικά για την κυβέρνηση, τα κυβερνητικά στελέχη και τις αυταπάτες που – δυστυχώς – εξακολουθούν να έχει αριστερός κόσμος που θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέβη τον Ρουβίκωνα, οι βουλευτές του ψήφισαν κατ’ επανάληψη μνημόνιο και εφαρμοστικούς που κατά γενική ομολογία περιέχει πολύ πιο άγρια μέτρα από τα δύο πρώτα. (Θυμίζω το πρώτο μνημόνιο έθιγε στην ουσία μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους).

Δεν θέλω εδώ να γράψω για τα πόσα ψέματα ειπώθηκαν από τον Τσίπρα. Ηλίθιοι δεν είμαστε και διαθέτουμε και μνήμη.

Η στήριξη των των μνημονιακών μέτρων, εκτός των άλλων εμπεριέχει και την αφήγηση πολλών ψεμάτων από όσους στηρίζουν το μνημόνιο.

Ο Μπαλτάς δίνει δυο τρεις μέρες πριν, μια συνέντευξη στην οποία λέει ότι στις 11 Σεπτεμβρίου όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους. Ξέρει ότι λέει ψέματα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η διαδικασία τα περασμένα χρόνια είχε ως εξής: Αιτήσεις αναπληρωτών μέχρι αρχές Ιουλίου, ανακοίνωση πινάκων μέχρι μέσα Αυγούστου και προσλήψεις (πρώτη φάση αρχές Σεπτεμβρίου, δεύτερη φάση τέλη Σεπτεμβρίου, τρίτη φάση γύρω στον Οκτώβριο, κλπ)

Φέτος, λόγω της ανικανότητας του υπουργείου και λαθών στην εγκύκλιο οι αιτήσεις των αναπληρωτών γίνονται δεύτερη φορά (για πρώτη φορά στα χρονικά συμβαίνει κάτι τέτοιο) και θα τελειώσουν στις 11 Σεπτεμβρίου.

Παραδοσιακά η ανακοίνωση των πινάκων παίρνει κάποιες μέρες, επίσης κάποιες μέρες θα πάρει η ανακοίνωση των προσλήψεων και μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων υπάρχουν κάποιες μέρες για την τοποθέτηση των αναπληρωτών στα σχολεία.

Ας λάβουμε υπόψιν ότι για την όλη διαδικασία λογικά θα φτάσουμε μέχρι 25 Σεπτεμβρίου και ακόμα δεν θα έχουμε φτάσει στην πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Ας λάβουμε επίσης υπόψιν ότι λόγω των μηδενικών διορισμών από το 2009 και μετά και λόγω των συνταξιοδοτήσεων παλιών εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή στα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) σχεδόν 1/4 εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτές.

Δηλαδή ξεκινάει η σχολική χρονιά με 1 στους 4 εκπαιδευτικούς να λείπουν.

Και την ίδια ώρα ο Μπαλτάς δηλώνει “όλα καλά”

Πέραν όλων των άλλων (προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων, χαμένες ώρες), αυτή η στάση δεν έχει καμιά σχέση με την ηθική της αριστεράς.

Το θεωρώ ανηθικότητα και παλιανθρωπιά να λες σκόπιμα ψέματα μπας και κοροϊδέψεις καμιά γριά.

Αυτή η στάση, συγκεκριμένα του Μπαλτά, δεν έχει καμιά σχέση με τις αξίες της αριστεράς, με το ήθος του αριστερού ανθρώπου. Και πρέπει να διαχωρίζουμε τη θέση μας από τέτοιους ανθρώπους. Αν ο Μπαλτάς δηλώνει αριστερός, συγνώμη δεν θέλω να λογίζομαι κάτι ίδιο με αυτόν.»

Share.

Comments are closed.