Δημ. Συν. Εκπ/κών: Τα capital controls “παγώνουν” τις δαπάνες των σχολείων

0

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και όπως έγκαιρα είχαμε ως παράταξη επισημάνει, τα προβλήματα είναι πολλά. Ένα από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι διευθυντές και προϊστάμενοι των δημοτικών σχολείων και οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων είναι η κάλυψη των δαπανών λόγω των capital controls.

Ο λόγος της απίστευτης δυσλειτουργίας είναι, ο κοινός τραπεζικός λογαριασμός για την κάθε σχολική επιτροπή, με τελικούς όμως δικαιούχους όλες τις σχολικές μονάδες του κάθε Δήμου (οι οποίες στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι εκατοντάδες),  τον οποίον οι τράπεζες όμως βλέπουν ως έναν και άρα υπάρχει ο περιορισμός των 420 ευρώ ανάληψη ανά εβδομάδα!! Δηλαδή κάθε Δήμος μπορεί να διαθέτει μετρητά μόνο 420 ευρώ την εβδομάδα για όλα του τα σχολεία!!

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει άμεσα,  έτσι ώστε να απεγκλωβιστούν οι σχολικές επιτροπές από τον περιορισμό των capital controls για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη σχολική κοινότητα καθώς είναι αδύνατον να καλυφθούν τόσο οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων,  όσο και η συντήρησή τους ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς που οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες.

Share.

Comments are closed.