Συνεχίζουν την καταστροφή της Παλμύρας οι τζιχαντιστές

0

Οι τζιχαντιστές της ISIS ανατίναξαν τρεις από τους επιτάφιους πύργους που κοσμούν τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας στη συριακή έρημο, σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία της χώρας.

«Ανατίναξαν τρεις από τους επιτάφιους πύργους, αυτούς που ήταν οι καλύτερα διατηρημένοι, οι πιο όμορφοι» ανέφερε ο διευθυντής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Συρίας Μααμούν Αμπντελκαρίμ.

Μεταξύ των πύργων που καταστράφηκαν ήταν και ο πύργος του Ελαχμπέλ που χρονολογείται από το 103 μΧ.. Επρόκειτο για κτίσμα τεσσάρων επιπέδων, με υπόγειο, στο οποίο βρίσκονταν εκατοντάδες σαρκοφάγοι. 

Οι τζιχαντιστές της ISIS είχαν ανατινάξει προ ημέρων το μεγαλύτερο τμήμα του ναού του Βήλου, μετά την ισοπέδωση του ναού του Βάαλ. 

Η ISIS, υπενθυμίζεται, είχε αποκεφαλίσει σε μία αποτρόπαια και βάρβαρη δημόσια εκδήλωση τον αρχαιολόγο που ήταν για δεκαετίες υπεύθυνος των αρχαιολογικών μνημείων της Παλμύρας. 

Μετά την κατάληψη της Παλμύρας οι τζιχαντιστές καταστρέφουν με συστηματικό τρόπο τους θησαυρούς του αρχαιολογικού χώρου -ενός από τους πλουσιότερους της περιοχής. 

Share.

Comments are closed.