Πρώην σκλάβα του σεξ των τζιχαντιστών διηγείται…

0

Την απήγαγαν, την κακοποίησαν, τη βίασαν και την πούλησαν. Η ιστορία μίας 18χρονης Γιαζίντι που ήταν σκλάβα του σεξ των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κρύβει μόνο φόβο.

Όπως είπε η ίδια μιλώντας στο AFP την Τρίτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Dailymail, με αφορμή το βιβλίο που έγραψε και στο οποίο περιγράφει όλες τις δοκιμασίες που πέρασε, το Ισλαμικό Κράτος διοικεί μία ολόκληρη αγορά στο Ιράκ όπου οι γυναίκες πωλούνται ως σκλάβες του σεξ.

Η νεαρή Τζινάν αιχμαλωτίστηκε στις αρχές του 2014, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει τρεις μήνες αργότερα. Δύο άντρες, ένας πρώην αστυνομικός και ένας ιμάμης, ήταν οι πρώτοι της «ιδιοκτήτες».

«Μας βασάνισαν, προσπάθησαν με τη βία να μας κάνουν να αλλαξοπιστήσουμε. Αν αρνούμασταν, μας χτυπούσαν, μας αλυσόδεναν έξω στον ήλιο, μας ανάγκαζαν να πιούμε νερό με νεκρά ποντίκια μέσα. Μερικές φορές μάς απειλούσαν ότι θα μας βασάνιζαν με ηλεκτρισμό», λέει η 18χρονη περιγράφοντας την περίοδο που μαζί με μερικές ακόμα Γιαζίντι ήταν αιχμάλωτη σε ένα σπίτι.

«Αυτοί οι άντρες δεν είναι άνθρωποι. Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι ο θάνατος και το πώς θα σκοτώσουν. Παίρνουν διαρκώς ναρκωτικά. Αναζητούν εκδίκηση για το οτιδήποτε. Λένε ότι μία μέρα το Ισλαμικό Κράτος θα κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον κόσμο», λέει η Τζινάν.

Η ίδια περιγράφει στο βιβλίο της πως μία φορά στη Μοσούλη είχε οδηγηθεί σε μία τεράστια αίθουσα με μεγάλους κίονες, στην οποία βρίσκονταν δεκάδες γυναίκες.

«Οι μαχητές κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας, γελώντας δυνατά και τσιμπώντας μας από πίσω», διηγείται η 18χρονη πρώην σκλάβα του σεξ, η οποία αποκάλυψε ότι ανάμεσα στα σκλαβοπάζαρα είδε άντρες με καταγωγή από το Ιράκ, τη Συρία, ακόμα και από χώρες της Δύσης.

«Αυτή εδώ έχει μεγάλα στήθη. Αλλά θέλω μία Γιαζίντι με μπλε μάτια και ανοιχτό δέρμα. Αυτές είναι προφανώς οι καλύτερες. Διατίθεμαι να καταβάλω το αντίτιμο», είπε κατά τη διάρκεια του σκλαβοπάζαρου ένας από τους άντρες που επιθυμούσε να αγοράσει μία σκλάβα του σεξ.

Όπως εξήγησε η νεαρή, οι πιο όμορφες κοπέλες «κρατούνταν» για τα αφεντικά και τους πλούσιους πελάτες από τα έθνη του Κόλπου.

Πόσο κοστίζει μία κοπέλα

Η Τζινάν έγραψε το βιβλίο της με τη βοήθεια του Γάλλου δημοσιογράφου Τιερί Ομπερλέ. Σε αυτό η νεαρή εξηγεί ότι έμποροι λειτουργούσαν ως ενδιάμεσοι για τους πλούσιους και τους εμίρηδες.

Σε μία περίπτωση, ένας από τους διακινητές πρότεινε να πουλήσει μία κοπέλα με αντάλλαγμα ένα πιστόλι Beretta ή 133 ευρώ, λέει η Τζινάν, που έγινε μάρτυρας πολλών συνομιλιών μεταξύ των διακινητών.

Η νεαρή κατάφερε να δραπετεύσει χάρη σε κάποια κλειδιά που έκλεψε και να επιστρέψει στον άντρα της, με τον οποίο ζει σε έναν καταυλισμό Γιαζίντι στο Κουρδιστάν.

«Αν επιστρέψουμε στο σπίτι, θα γίνουν κι άλλες γενοκτονίες εις βάρος μας. Η μόνη λύση είναι να μας παραχωρήσουν μία περιοχή που θα έχει διεθνή προστασία», καταλήγει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Dailymail με τίτλο «That one has big breasts. But I want a Yazidi with blue eyes and pale skin. I am willing to pay the price’: Escaped girl, 18, tells of the day she was sold as a sex slave», στα Αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.