Ο Τσίπρας βόλεψε τη γυναίκα του μια ημέρα ΠΡΙΝ παραιτηθεί!

0

Μπορεί η… πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση να ολοκλήρωσε τον κύκλο της και να προετοιμάζεται διασπασμένη για τις επερχόμενες εκλογές, όμως ακόμα και στο παρά ένα απέδειξε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από όλους τους προηγούμενους. 

Αναφερόμαστε φυσικά στη σύντροφο του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, η οποία, ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ19), δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής Δημοτικού Σχολείου, αποσπάται για ακόμη μία χρονιά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Μόλις μία μέρα πριν από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του, ο τέως –πλέον- αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ελάχιστες ώρες προτού αποχωρήσει από τη θέση του, φρόντισε να υπογράψει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το επόμενο σχολικό έτος. Και, ως εκ θαύματος, στις δύο λίστες με τους συνολικά 82 καθηγητές περιλαμβάνεται και η κυρία Μπαζιάνα. Στον πίνακα έχει αύξοντα αριθμό 47, για να μην ταλαιπωρείστε.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η μητέρα των δύο παιδιών του Αλέξη Τσίπρα και φέτος, αντί να πηγαινοέρχεται από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή, κατάφερε να (ξανα)μείνει στα γνώριμα λημέρια. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, με αριθμό πρωτοκόλλου 133749/Ε1 και ημερομηνία 27 Αυγούστου (Πέμπτη), στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αποσπώνται μόλις δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι η Μπέτυ Μπαζιάνα.

Αντίστοιχες αποφάσεις για την απόσπαση της συντρόφου του τέως πρωθυπουργού υπήρχαν και για το σχολικό έτος 2013-2014, με υπογραφή του τότε υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, και για το σχολικό έτος 2014-2015, με υπογραφή του τότε υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. 

Η αναφορά μας σε προηγούμενους υπουργούς, Αρβανιτόπουλο και Λοβέρδο, δεν απενοχοποιεί την όλη κατάσταση.

Και πριν αρχίσετε τις δεύτερες σκέψεις και αρχίσετε κάποιοι από σας τα «γαλλικά», που συνηθίζετε, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σε αυτή την απόσπαση. Όμως, όπως λέγαμε και για το Βουλγαράκη, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Δεν νομίζουμε ότι το ΕΜΠ θα έπεφτε έξω, αν η κυρία Μπαζιάνα ερχόταν και δούλευε σε κάποιο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας!

Βέβαια όλοι εμείς που δουλέψαμε ή δουλεύουμε στην εκπαίδευση με τα τόσα προβλήματα και για τους εκπαιδευτικούς , αλλά και για τους μαθητές έχουμε συνηθίσει τέτοιες συμπροφορές και δεν μας εκπλήττει η συμπεριφορά της «συναδέλφισσας» κ. Μπαζιάνα. Έχουν υπάρξει στο παρελθόν κι άλλοι που «έφτυσαν» τη δημόσια εκπαίδευση για την οποία άλλωστε αγωνίζονταν.

Τελειώνοντας να επαινέσω και δημόσια όλους εκείνους τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ και ανάμεσα σε αυτούς και το φίλο και συνάδελφο, πρώην Γενικού Γραμματέα Διευρυμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων, που υπηρέτησαν σε διάφορες πολιτικές θέσεις και μετά τη λήξη της θητείας τους έκαναν το αυτονόητο: επέστρεψαν χωρίς τυμπανοκρουσίες στη θέση τους, αν και είχαν και αυτοί τα προσόντα να αποσπαστούν!

Δείτε την εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Κουράκης

Share.

Comments are closed.