Ο 17χρονος Νέστορας Χαχάμης έβαλε πλώρη για το ΜΙΤ

0

Στις ΗΠΑ βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ο Νέστορας Χαχάμης, ο οποίος έγινε δεκτός με υποτροφία σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, το ΜΙΤ. Δεν περίμενε την «Ημέρα κρίσης» των πανελληνίων εξετάσεων για αν μάθει σε ποια σχολή περνά, αλλά για την τύχη των συμμαθητών του από λύκειο της Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας.

Ο λόγος είναι απλός. Το μέλλον του Νέστορα, βλέπετε, έχει ήδη προδιαγραφεί, καθώς λίγες ημέρες πριν «άνοιξε» τα φτερά του και πέταξε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να σπουδάσει σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου έγινε δεκτός με υποτροφία. Ούτε και αυτός κατέστη δυνατόν να παραμένει και να κάνει πρωτογενείς σπουδές στην πατρίδα μας, μιας και εισαγόταν άνευ εξετάσεων σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα που είχε ως εξεταζόμενο μάθημα τα Μαθηματικά.

Ο λόγος είναι απλός. Ο Νέστορας εκτός από άριστος μαθητής, είναι και ένας μικρός «Αϊνστάιν», καθώς και φέτος, όπως και πέρυσι, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην 56 Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε στην Ταϊλάνδη.

Φυσικά και ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μαθητών και καθηγητών του Λυκείου Παλαίρου, όταν έμαθαν ότι ο Νέστορας έγινε δεκτός στο ΜΙΤ και μάλιστα με υποτροφία.

Ο Νέστορας είναι ένα ξεχωριστό, ταπεινό παιδί, που ακόμα και στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τις δύο μεγάλες του αδυναμίες, τα μαθηματικά και τους υπολογιστέςέτσικατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα από πολλούς υποψηφίους και να κερδίσει με την αξία του μια θέση στο ΜΙΤ.

«Αισθάνομαι έτοιμος αν και ακόμα δεν έχω αποφασίσει με ποιο τομέα θα ασχοληθώ», ανέφερε στο Newsbomb.gr, o Νέστορας, ένα από εκείνα τα ελληνικά μυαλά που όπως όλα δείχνουν θα μεγαλουργήσει στο εξωτερικό. Αν και θα συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, ο Νέστορας Χαχάμης τόνισε ότι δεν περιφρονεί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και τα ελληνικά πανεπιστήμια, ωστόσο όπως αναφέρει «η Αμερική και το ΜΙΤ, όπου έγινα δεκτός, είναι μια ευκαιρία ζωής, η οποία θα μου ανοίξει πόρτες και θα μου προσφέρει εκτός από γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες».

Τ’ ακούτε κ Κουράκη και κ.Μπαλτά; Θα ήθελα να γνωρίζω αν και πότε θα ζητήσετε μια συγγνώμη από αυτά τα παιδιά που τόσο προκλητικά περιφρονήσατε φέτος!

Share.

Comments are closed.