Τα διεθνή ΜΜΕ για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

0

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση των πρόωρων εκλογών, με την Ελλάδα να μονοπωλεί και πάλι τους τίτλους τον κύριων άρθρων των διεθνών ΜΜΕ.

Στην αρχική του σελίδα το Reuters, έχει φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα να κοιτά το ρολόι του με τίτλο να τον συνοδεύει «Ώρα να πηγαίνω».

O Guardian και η Telegraph έχουν live τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με τον μεν να τιτλοφορείται ως: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραιτήθηκε, για να πάει σε εκλογές» η δε με παρόμοιο τίτλο κάνει λόγο για προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το BBC, που κάνει λόγο για την παραίτηση του πρωθυπουργού και τις επικείμενες εκλογές.

Ο Independent αναφέρεται, επίσης, στην παραίτηση Τσίπρα μετά την «επανάσταση» εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Bild χωρίς τη συνήθη ειρωνεία της παραθέτει τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αρκείται στον τίτλο της «Ο Τσίπρας παραιτείται!».

Το γερμανικό Der Spiegel δανείζεται για τίτλο του την ατάκα από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα «Τώρα οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν».

Από την άλλη πλευρά η γερμανική FAZ χρωματίζει τον τίτλο της, ο οποίος γράφει: «Τακτική υποχώρηση Τσίπρα» και σημειώνει πως «η ριζοσπαστική αριστερά στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δύσκολη την ζωή του Έλληνα πρωθυπουργού. Τώρα ανακοίνωσε την παραίτησή του. Οι επόμενες εκλογές γίνονται για να ενισχύσει τη βάση δύναμής του».

Η Sueddeutsche zeitung αναφέρει ότι «μετά την παραίτηση Τσίπρα, υπηρεσιακής πρωθυπουργός θα είναι η Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η κ. Θάνου θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας». «Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι μόνο σημαντικό μόνο για το εσωτερικό της χώρας , αλλά και για τη συνεργασία με τους διεθνείς δανειστές» εκτιμά η εφημερίδα του Μονάχου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτηση του, ανοίγοντας τον δρόμο για πρόωρες εκλογές», γράφει η γαλλική Le Monde.

Το ελληνικό θέμα είναι βασικό άρθρο και στην Liberation, η οποία παραθέτει τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα.

«Ελλάδα: ο Τσίπρας παραιτείται και καλεί σε εκλογές. Πρώτες βοήθειες από τον ESM», είναι ο τίτλος της La Republica, ενώ η ισπανική El Pais σημειώνει τα λόγια το Αλέξη Τσίπρα: «Οι Έλληνες θα αποφασίσουν».

Share.

Comments are closed.