ΟΗΕ: 21.000 μετανάστες έφτασαν μέσα μία εβδομάδα στην Ελλάδα!

0

Σχεδόν 21.000 μετανάστες έφθασαν την προηγούμενη εβδομάδα δια  θαλάσσης στα ελληνικά νησιά, προκειμένου να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τη βία και τη φτώχεια στη Συρία, στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, καλώντας τις ελληνικές αρχές να τους παράσχουν επείγουσα βοήθεια παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα.

Μέσα σε μία εβδομάδα, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καταγράφηκαν τόσες αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα όσες μέσα σε έξι μήνες το 2014 – όταν συνολικά 43.500 μετανάστες έφθασαν στη χώρα.

«Ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών αυξάνεται δραματικά», υπογράμμισε η HCR, προσθέτοντας πως ο ρυθμός των αφίξεων διογκώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 14ης Αυγούστου 2015, σχεδόν 160.000 μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ελλάδα, στους οποίους θα πρέπει να προστεθούν άλλοι 1.716 που έφθασαν δια ξηράς, περνώντας τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Την ίδια περίοδο, περισσότεροι από 2.400 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην επιθυμία τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον συντονιστή επείγουσας βοήθειας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Ρομπέρτο Μινιόν, ο αριθμός των ανθρώπων που φθάνουν κάθε βράδυ στην Κω είναι μεταβαλλόμενος.
«Πριν από δύο νύχτες, διασώθηκαν περίπου 650 άνθρωποι, και χθες βράδυ, 250», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που φθάνουν στην Κω με λαστιχένιες βάρκες από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Share.

Comments are closed.