Γιάννης Πανούσης: Έχουμε κυβέρνηση ακτιβιστών στοχαστών χωρίς διοικητική πείρα

0

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής χαρακτηρίζει στοχαστές, χωρίς διοικητική πείρα και χωρίς καμία διάθεση να κυβερνήσουν πολλά μέλη της κυβέρνησης.

Μάλιστα, τους κατηγορεί ότι κρύβονταν πίσω από τη διαπραγμάτευση για να μην χρειαστεί να κυβερνήσουν:

«Η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα. Οι περισσότεροι είχαν ως πρόφαση τη διαπραγμάτευση για να μην κυβερνήσουν.

Τώρα όμως που τελείωσε η διαπραγμάτευση, πρέπει να διοικήσουν. Να μην είναι βρώμικο το σχολείο, να μπορείς να πας στο νοσοκομείο, να περπατήσεις ασφαλής στο πάρκο χωρίς να φοβάσαι».

Μιλώντας για τον Πρωθυπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι «η μεγάλη πρόκληση για τον Τσίπρα είναι να παραμείνει ένας αριστερός πρωθυπουργός, στηριζόμενος από σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες. Εάν «παίξει» με την άλλη πλευρά, θα καεί πολύ γρήγορα».

Παράλληλα ο κ. Πανούσης μιλώντας για τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα δήλωσε ότι «γοητεύτηκε από ορισμένους ανθρώπους που του άνοιξαν έναν άλλον κόσμο».

«Εκεί που μιλούσε με τον γραμματέα της νομαρχιακής και της τοπικής, ήρθε σε επαφή με τον Στίγκλιτζ και τον Γκαλμπρέιθ. Γοητεύτηκε και προδόθηκε. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε έναν κόσμο που φοβάται την απόρριψή του.

Ο Τσίπρας ανήκει σε μια γενιά που δεν μαλώνει, δεν θέλει διάσπαση, τη φοβάται, θεωρεί προδοσία να αφήσει τον παλιό σύντροφο για τον νέο σύμμαχο και θεωρεί ότι τα πάντα είναι συλλογικότητες και διαδικασίες».

Share.

Comments are closed.