Bloomberg: Η άρση των capital controls εξαρτάται από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

0

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας στο πρακτορείο Bloomberg, θα υπάρξει πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρωθεί εντός του 2015

Όπως αναφέρει ο τραπεζίτης,  η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να επιτραπεί στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν.

«Οι πιστωτές της Ελλάδας συμμερίζονται την άποψη ότι οι καταθέτες θα πρέπει να διασωθούν και ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί εισφορά επί των καταθέσεων», ανέφερε ο τραπεζίτης και πρόσθεσε πως έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση της ποιότητας των assets για τις ελληνικές τράπεζες, και τα stress tests που θα καθορίσουν τις κεφαλαιακές ανάγκες, θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες δέχθηκαν περίπου 1 δισ. ευρώ από τις 20 Ιουλίου που άνοιξαν ξανά. Επίσης, τα capital controls θα εξαλειφθούν μέχρι το τέλος του έτους, μετά από την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Share.

Comments are closed.